Peugeot Lemānā apmierina tikai uzvara! (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Peugeot 908 HDi FAP, kas 2007. un 2008. gadā Lemānā finišēja otrais, 77. Lemānas 24 stundu sacīkstēs, kas norisināsies šajā nedēļas nogalē, mērķē tikai uz pjedestāla visaugstāko vietu.

Komanda ir mācījusies no 2008. gada sacīkstēm. Ir veikta ļoti gara un plaša testu programma, tostarp arī pilotu līdz 30 stundu ilgas izturības pārbaudes ar mērķi pārliecināties par atbilstoši jaunajiem noteikumiem (automobiļu jaudas ierobežošana) veikto tehnisko uzlabojumu radītajām izmaiņām un to efektivitāti.

"Mēs neticam laimei, tikai smagam darbam un labai sagatavotībai. Mūsu sagatavotība ir bijusi maksimāla, un mēs esam Lemānā tādēļ, lai uzvarētu," uzsver Peugeot Sport direktors Olivers Kesnels.

Peugeot Sport ir ņēmis vērā 2008. gadā konstatētās problēmas un uzlabojis sacīkšu automobiļu vilkmes un gaitas stabilitātes sistēmu, kas pagājušajā gadā radīja problēmas lietus dēļ; meklēja risinājumus arī radiatoru aizsardzībai pret ārējo piesārņošanos un riepu optimizācijai ar Michelin palīdzību.

Šā gada Lemānas 24 stundu braucienā Peugeot piedalīsies ar trim mašīnām ar V12 HDi ar dīzeļmotoru un 700 zirgspēku jaudu. Ar numuru 7 startēs Pedro Lamī, Nikolass Minasians un Kristians Kleins, ar numuru 8 – Stefans Sarazēns, Franks Montaņī un Sebastjens Burdē, bet kā 9. numurs uz uzvaru trauksies Deivids Brabhams, Marks Žene un Aleksandrs Vurcs.

Sacīkstēs piedalīsies vēl viens Peugeot automobilis. Lai vēl vairāk palielinātu uzvaras iespējas Lemānā, ceturtais Peugeot bolīds ir uzticēts Pescarolo Sport komandai. Tā ir saprotama izvēle, ņemot vērā Lemānas dzīvās leģendas Henri Pescarolo agrāko saistību ar Peugeot.

Peugeot galvenais pretinieks Lemānas 24 stundu braucienā atkal būs Audi, taču franču lauva ir gatava ar enerģisku rēcienu finiša līniju svētdien plkst. 15.00 šķērsot pirmā.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu