„Riga Powerboat Team” startēs Zviedrijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 13. jūnijā, Uvis Slakteris piedalīsies F2 Skandināvijas čempionāta ātrumlaivām otrajā posmā, kurš notiks Zviedrijas pilsētā Strangnās. Pirmais posms norisinājās Dānijā, kur Uvis izcīnīja pirmo vietu.

Strangnas atrodas Zviedrijas austrumu daļā, Malarēnas ezera krastā, kur arī norisināsies sacensības. Brīvie treniņi sāksies 13. jūnija rītā - sportistiem būs iespēja iepazīties ar tās dienas laika apstākļu radīto trases specifiku. Pēc diviem kvalifikācijas braucieniem un gandrīz nekādas atpūtas notiks finālbrauciens. Tā pozīcijas noteiks kvalifikācijas braucienu rezultātu kopsumma. Uz starta piloti stāsies četros pēc vietējā, piecos pēc Latvijas laika.

Lai saglabātu līderpozīcijas, Uvis nedrīkstēs pieļaut nevienu kļūdu, jo viņa oponentu vidū būs gan pieredzējušais zviedrs Johans Ostenbergs, gan pagājušā gada Eiropas čempions soms Mikijs Forss. Sacensību laikā Uvim nemitīgi būs jāpielāgojas apstākļiem un jāsaglabā ātrums. Ātrumlaivu braucējiem ir savs teiciens: „Ja tu kontrolē situāciju, tad tu nebrauc pietiekami ātri!” (If you`re in control, you`re not going fast enough.) Bieži arī gadās situācijas, kad laivas motors pieviļ, un tad, ja ar paša spēkiem nevar tikt līdz tehniķiem, sacensības ir beigušās.

Iepriekšējā Skandināvijas čempionāta posma otrās vietas ieguvējs bija holandietis Johans Kohengardi, trešais palika zviedrs Johans Ostenbergs. Čempionātā piedalās braucēji no Latvijas, Dānijas, Somijas, Francijas, Vācijas, Nīderlandes, Norvēģijas un Zviedrijas. Nākamais – trešais posms notiks 27. jūnijā tepat Latvijā – Jūrmalā. Uvja komandas biedrs Mārtiņš Bergholcs šo sestdien „Riga Powerboat Team” pārstāvēs Latvijas čempionāta sacensībās F2 ātrumlaivu klasē.

Šis būs čempionāta otrais posms, kurš norisināsies Liepājā. Diemžēl pirmajā posmā Mārtiņš nepiedalījās, jo pēc pagājušā gada pasaules čempionāta pēdējā posma Malaizijā bija problēmas ar laivas transportēšanu atpakaļ uz Latviju. Laika trūkuma dēļ laivu sagatavot sacensībām neizdevās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu