Rallija Kurzeme 2010 pirmajā dienā ātrākais – Vasaraudzis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Solītā laika prognoze piepildījās un autosporta faniem lietussargi un biezas vējjakas rallija Kurzeme 2010 pirmajā dienā nebija nepieciešamas. Sportistiem turpretim bija bija nepieciešama krietna deva sportiskā azarta un izturības, jo cīņas, kas norisinājās pirmajos divos ātrumposmos Liepājas centrā, bija patiesi sīvas.

Par to, ka cīņas arī rallija Kurzeme 2010 otrajā dienā būs spraigas, liecina rezultāti pēc aizvadītajiem pirmajiem ātrumposmiem – abos braucienos tikai līderis bija viens, bet pārējie rallisti apmainījās savstarpējiem "uzbrukumiem"  un dienu noslēdza diezgan blīvi viens pie otra.

Rallija Kurzeme 2010 pirmajā ātrumposmā valsts prezidenta Valda Zatlera acu priekšā ātrākā bija Skandi Rallija komandas ekipāža Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis ar Mitsubishi Lancer WRC automobili. Viņiem 1,41 sekundi zaudēja igauņi Georgs Gross/Raigo Molders, kuri brauc ar Ford Focus WRC, savukārt trešie ātrākie Liepājas pilsētas ātrumposma pirmajā iebraucienā bija LMT Rallija komandas pārstāvji Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (N4 grupas Mitsubishi Lancer EVO IX).

Foto: Zigismunds Zālmanis (Nikon)

Otra LMT rallija komandas ekipāža ar Māri Neikšānu pie Lancer EVO IX stūres pilsētas ātrumposmu izbrauca kā ceturtie ātrākie, bet viņiem tikai mazliet, proti, 3 sekundes simtdaļas zaudēja trīskārtējais Lielbritānijas čempions Marks Higinss ar stūrmani Roriju Kenediju (N4 grupas Mitsubishi Lancer EVO X).

Otrais ātrumposms ieviesa krietnas pārmaiņas rezultātu tabulās. Ātrākie, kā jau minēts, bija Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis, tiesa, viņu pārsvars pār Māri Neikšānu/Raivi Jansonu (N4 klase) bija mazāk nekā sekunde. Georgs Gross otrajā braucienā uzrādīja trešo labāko rezultātu, Marks Higinss bija ceturtais, bet piektais ātrākais bija Andis Neikšāns.

Foto: Zigismunds Zālmanis (Nikon)

Šie sportisti savā starpā arī ir sadalījuši pirmās piecas vietas – Vasaraudzis, Gross, Māris Neikšāns, Marks Higinss un Andis Neikšāns, turklāt būtiski, ka pirmo no piektās vietas šobrīd šķir tikai piecas sekundes un tas jau ir pieteikums, karstām cīņām rallija Kurzeme 2010 otrajā dienā. Tad sevi parādīs arī pārējie sacensību favorīti, kam pirmo divu ātrumposmu kopvērtējumā diezgan viduvēji rezultāti. Latvijas autorallija čempions Aivis Egle ar stūrmani Mārtiņu Jerumu patlaban tikai 13.vietā, Ukrainas ātrākā ekipāža ar Oleksandru Saļuku pie stūres – desmitajā vietā, bet Lietuvas ātrākais rallists N4 klasē Vītautas Švedas – astotajā vietā. Nekas vēl nav izlemts, jo rezultāti ir ļoti līdzīgi un kopvērtējumā pirmo no divdesmitās vietas šķir mazāk nekā 20 sekundes.

Viena tilta piedziņas klasē ātrākie pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem ir igauņi Rolands Murakas/Kalle Ādlers ar Honda Civic Type-R. Nedaudz vairāk par četrām sekundēm viņiem zaudē Andris Dambis/Ilmārs Jansons, kuri brauc ar FIAT 124, bet 2WD grupas trešie ātrākie pārstāvji rallija Kurzeme 2010 pirmajos divos ātrumposmos bija Jānis Vīksna/Dzintars Ermansons ar Honda Civic Type-R.

Rallijs Kurzeme 2010 turpināsies sestdien, kad sportistiem jāveic atlikušie septiņi grants ātrumposmi. Pirmā sestdienas ātrumposma starts ir plkst.9:38.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu