Mežeckis: Ar Infantīno mums izveidojās ļoti labs kontakts

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Futbola federācija (LFF) ielūgs jaunievēlēto Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) prezidentu šveicieti Džanni Infantīno apmeklēt Latviju, kurā viņš vēl nav bijis, pirmdien izteicās Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, kurš piektdien piedalījās FIFA ārkārtas kongresā.

«Pie mums ir bijis Lenarts Juhansons, Zeps Blaters, Mišels Platinī. Nebija vien Blatera priekšgājēja Žoau Avelanža,» Mežeckis uzskaitīja Latviju apmeklējušos Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) un FIFA prezidentus. «Infantino nav bijis. Kad vizītē Latvijā bija Blaters, tad viņa braucienu organizēja un tajā pavadīja Žeroms Šampaņs, kurš tagad vēlēšanās bija viens no kandidātiem uz FIFA prezidenta amatu.»

«Ar Infantīno mums izveidojās ļoti labs darba kontakts, kad viņš vēl bija UEFA ģenerālsekretārs,» sacīja Mežeckis. «Viņš arī ir līdzjutējs Šveices klubam «Sion», kura vārtus sargā Andris Vaņins.»

LFF jau pirms vēlēšanām saņēma Infantīno vadītās Reformu komitejas izstrādātos dokumentus, tādēļ nekāda pārsteiguma nebija, kad klātesošie ar pārmaiņām tika iepazīstināt kongresā. «Domāju, ka galvenais ir FIFA izpildkomitejas pārveidošana FIFA padomē, kurā būs 36 locekļi, taču kā tas darbosies - vēl ir grūti pateikt.»

Nav zināms, vai pēc pārmaiņām Latvija būs pārstāvēta kādā no pasaules futbola jumta organizācijas komitejām, jo Reformu komiteja samazinājusi FIFA komiteju skaitu no 26 līdz deviņām. Vienā no līdzšinējām, Klubu pasaules kausa organizācijas komitejā daudzus gadus darbojas LFF prezidents Guntis Indriksons.

«Līdz šim bija pieņemts, ka dažādajās komitejās ir vismaz viens pārstāvis no visām 209 FIFA loceklēm,» sacīja Mežeckis. «Šis komiteju skaits bija uzpūsts.»

«FIFA ārkārtas kongress izcēlās jau ar to, ka, kopš apmeklēju šādus kongresus, pirmo reizi bija četri kandidāti, turklāt piektais - Tokjo Seksveils savu kandidatūru noņēma īsi pirms vēlēšanām.»

LFF jau iepriekš pauda, ka vēlēšanās balsos tieši par Infantīno, kuram atbalstu izteikušas arī citas UEFA dalībvalstis.

Pirmajā kārtā Infantīno saņēma 88 balsis, bet par trim mazāk bija Bahreinas šeiham Salmanam bin Ebrahimam al Halifam. Jordānijas princis Ali bin al Huseins saņēma 27 balsis, kamēr Šampaņam tika vien septiņas balsis.

Otrajā kārtā, kurā bija nepieciešams balsu vairākums, Infantīno saņēma 115 no 207 balsīm, šeihs Salmans saņēma 88 balsis, princis Ali ieguva četras balsis, bet Šampaņs nesaņēma nevienu balsi.

Pērn 29.maijā uz piekto termiņu FIFA prezidenta amatā tika ievēlēts Blaters, taču, pieņemoties spēkā FIFA korupcijas skandālam, kurā tika aizturētas vairākas vadošas FIFA augsta ranga amatpersonas, viņš pēc četrām dienām paziņoja, ka atkāpsies no amata. Līdz ar to FIFA izsludināja jaunu pieteikšanos uz prezidenta amatu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu