«Marussia» aizkaitināta par mediju apsūdzībām saistībā ar avāriju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmās formulas (F-1) komanda «Marussia» paudusi aizkaitinājumu par medijos pausto informāciju, ka tā ignorējusi drošības normas pirms smagās franču pilota Žila Bjanki avārijas Japānas posmā.

Pirms vairāk nekā nedēļas notikušajā F-1 sezonas 15.posmā Japānā ļoti smagā avārijā cieta «Marussia» komandā braucošais Bjanki, kurš pašlaik turpina cīņu par savu dzīvību.

Trešdien «Marussia» komanda nāca klajā ar paziņojumu, kurā noraidīja izskanējušo informāciju, ka Bjanki neesot samazinājis ātrumu, kad trasē parādījušies dubultie dzeltenie karogi.

Tāpat vienība kategoriski noraidīja vācu laikraksta «Sport Bild» rīcībā esošo informāciju, ka komanda Bjanki likusi palielināt ātrumu, lai aiz sevis noturētu «Caterham» pilotu zviedru Markusu Ēriksonu.

«»Marussia» komanda ir šokēta un saniknota par šādiem apgalvojumiem,» teikts paziņojumā. «Brīdī, kad vienības braucējs atrodas kritiskā stāvoklī slimnīcā un tā skaidri norādījusi, ka Bjanki un viņa ģimene ir prioritāte visam, ir sarūgtinoši dzirdēt šīs baumas un neprecīzo informāciju.»

«Marussia» izskanējušo informāciju pamatojusi, balstoties uz telemetrijas datu sniegto informāciju. «Kad trasē parādījās dubultie dzeltenie karogi, Bjanki samazināja ātrumu, tāpat Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA) tika nodots audio ieraksts ar pilnīgu pilota un komandas sarunu sacīkstes laikā. Tas ir skaidrs, ka vienība nav likusi Bjanki braukt ātrāk vai kaut likusi viņam tā domāt.»

Bjanki šausminošo avāriju lielā ātrumā piedzīvoja lietainās Sudzukas trases 44.aplī, kad pēc vācieša Adriana Zutila ietriekšanās drošības nožogojumā tajā pašā vietā apli vēlāk avāriju piedzīvoja arī francūzis, kurš ietriecās evakuācijas transportā, kas atradās drošības zonā, lai prom no trases nogādātu avarējušo Zutila formulu. Pēc šiem notikumiem sacīkstes tika pārtrauktas.

Pēc notikušā sportists bija bezsamaņā un ar ātrās palīdzības mašīnu tika nogādāts slimnīcā, kur konstatēta smaga galvas trauma, bet pēc tam viņam tika veikta trīs stundas ilga operācija. Notikušā rezultātā Bjanki guvis smadzeņu traumu, kuras iespējamās sekas vēl nav līdz galam apzinātas.

Pašlaik 25 gadus vecais Bjanki F-1 čempionātā un «Marussia» komandā aizvada savu otro sezonu. Pirms tam viņš divas sezonas čempionāta vienībās bija testu pilots.

Šosezon sacensībās Monako francūzis ieguva savus pirmos kopvērtējuma punktus karjerā, izcīnot devīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu