Kārtslēcējs Pujāts izpildījis Rio olimpisko spēļu normatīvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @paulspujats

Latvijas kārtslēcējs Pauls Pujāts, uzstādot jaunu personisko rekordu sacensībās ASV, svētdien izpildīja šā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvu.

(Pievienota 3. rindkopa; papildināta 6. rindkopa.)

ASV notikušajās sacensībās pašlaik 25 gadus vecais Pujāts labākajā mēģinājumā uzlēca 5,70 metru augstumā, kas ir jauns sportista personiskais rekords un kas viņam ļāva kvalificēties šā gada olimpiskajām spēlēm.

«Sapnis ir piepildījies! Nupat kvalificējos Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Man ir daudz ko teikt un kam pateikties par šo vienu vienīgo mirkli, kam esmu trenējies gandrīz katru dienu,» savā «Instagram» kontā raksta Pujāts. «Vēl joprojām īsti nesaprotu, ko esmu paveicis.»

Zīmīgi, ka Pujāts tikai par desmit centimetriem atpalika no Latvijas rekorda kārtslēkšanā, ko 1987.gadā uzstādīja Aleksandrs Obižajevs.

Līdz šim Pujāta personiskais rekords telpās bija 5,60 metri, ko viņš uzstādīja 16.februārī. Savukārt āra stadionā latvieša personīgais rekords ir 5,55 metri, kas tika sasniegts pērn jūnijā.

Augustā gaidāmajām Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm patlaban kvalificējušies desmit Latvijas vieglatlēti - bez Pujāta tie ir Gunta Latiševa-Čudare 400 metru disciplīnā, Jeļena Prokopčuka, Ilona Marhele un Valērijs Žolnerovičs maratona skrējienā, Laura Ikauniece-Admidiņa septiņcīņā, tāpat šķēpmetēji Rolands Štrobinders, Sinta Ozoliņa un Madara Palameika, kā arī soļotājs Arnis Rumbenieks.

      KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
      Redaktors iesaka
      Nepalaid garām!
      Uz augšu