Bjanki ģimene rēķinās arī ar ļaunāko iespējamo scenāriju (1)

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) pilota francūža Žila Bjanki, kurš pirms vairāk nekā nedēļas sacensībās cieta ļoti smagā avārijā, ģimene rēķinās arī ar ļaunāko iespējamo scenāriju.

Kā zināms, pirms vairāk nekā nedēļas notikušajā F-1 sezonas 15.posmā Japānā ļoti smagā avārijā cieta «Marussia» komandā braucošais Bjanki, kurš pašlaik turpina cīņu par savu dzīvību.

«Katru reizi, kad iezvanās telefons, zinām, ka zvans var būt no slimnīcas, lai mums pateiktu, ka Žils ir miris,» iztiecies sportista tēvs Filips Bjanki.

Slimnīcā ārsti Filipam Bjanki atklājuši, ka vēl neviens cilvēks nav izdzīvojis pēc tik smagas avārijas, turklāt tas esot brīnums, ka viņa dēls joprojām ir dzīvs.

Kā zināms, Bjanki šausminošo avāriju lielā ātrumā piedzīvoja lietainās Sudzukas trases 44.aplī, kad pēc vācieša Adriana Zutila ietriekšanās drošības nožogojumā tajā pašā vietā apli vēlāk avāriju piedzīvoja arī francūzis, kurš ietriecās evakuācijas transportā, kas atradās drošības zonā, lai prom no trases nogādātu avarējušo Zutila formulu. Pēc šiem notikumiem sacīkstes tika pārtrauktas.

Pēc notikušā sportists bija bezsamaņā un ar ātrās palīdzības mašīnu tika nogādāts slimnīcā, kur konstatēta smaga galvas trauma, bet pēc tam viņam tika veikta trīs stundas ilga operācija. Viņa tuvinieki apstiprinājuši, ka notikušā rezultātā Bjanki guvis smadzeņu traumu, kas gan plaši netiek komentēta.

«Žils ir ļoti smagi savainots, taču viņa stāvoklis ir stabils. Ārsti neko nesaka. Trauma no avārijas ir liela, taču nezinām, kā situācija attīstīsies,» sacīja Bjanki tēvs. «Tas ir smagi. Tikai vienas nedēļas laikā mūsu ģimenes dzīve ir izpostīta. Šobrīd piedzīvojam īstu murgu. Tomēr esam pārliecināti, ka Žils jūt visu ap viņu esošo mīlestību un enerģiju.»

Ar atbalstu pie Bjanki ģimenes vērsušies vairāki F-1 piloti - francūzis Žans Ēriks Verņs («Toro Rosso»), titulētais spānis Fernando Alonso («Ferrari»), brazīlietis Felipe Masa («Williams») un pašreizējais pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis brits Lūiss Hamiltons («Mercedes»), kurš esot atsūtījis sirsnīgu e-pasta vēstuli.

«Hamiltons atsūtīja vēstuli ar ziņu, ka viņš ir gatavas palīdzēt, ja vien rodas tāda nepieciešamība,» piebilda Filips Bjanki.

Nāves gadījumi F-1 nav piedzīvoti kopš 1994.gada, kad vienā nedēļas nogalē Imolas trasē dzīvības zaudēja austrietis Rolands Racenbergers un slavenais brazīlietis Airtons Senna.

Bjanki trauma ir smagākā kopš 2009.gada, kad smagu galvas traumu guva Felipe Masa, kura ķiverei trāpīja no citas formulas atlūzusi gandrīz kilogramu smaga atspere. Savukārt 2012.gadā treniņu laikā smagu traumu guva spāņu testpilote Marija de Viljota, kas gandrīz pusotru gadu vēlāk izraisīja viņas nāvi.

Pašlaik 25 gadus vecais Bjanki F-1 čempionātā un «Marussia» komandā aizvada savu otro sezonu. Pirms tam viņš divas sezonas čempionāta vienībās bija testu pilots.

Šosezon sacensībās Monako francūzis ieguva savus pirmos kopvērtējuma punktus karjerā, izcīnot devīto vietu.

Pirms šausminošās avārijas klīda runas, ka Bjanki nākamajā sezonā varētu pievienoties «Ferrari» komandai, jo ir šīs vienības jaunatnes akadēmijas produkts.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu