Madara Līduma šo sezonu izlaidīs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas sieviešu biatlona izlases līdere Madara Līduma pieņēmusi lēmumu gaidāmajā sezonā nopietnās sacensībās nepiedalīties, vēsta "Sporta Avīze''.

Met akmeni federācijas dārziņā

"Šosezon nopietnās sacensībās nepiedalīšos. Izlases galveno treneri Intaru Berkuli par to jau informēju," atklāj 29 gadus vecā Madara Līduma. "Nedomāju, ka Latvijas Biatlona federācijā (LBF) tas kādam nāk kā liels pārsteigums. Man pat šķiet, ka tieši to no manis gaidīja un uz to cerēja. Vismaz nekas netika darīts, lai lēmums būtu citāds."

Viņa skaidro - lai normāli trenētos un sagatavotos sacensībām, trūcis līdzekļu, kuri jānodrošina LBF vadībai.

''Pēc pagājušās sezonas zinu, kādas ir sajūtas, kad kaut kas sāp tā, ka tiešām par nākamo treniņu pat domāt negribas.

Tādos brīžos vienīgā iespēja bija iet un, atvainojos, "bomžot" pie citu komandu masieriem.

Šādi un vēl daudzi citi sīkumi parādīja, ka ceļš ved nevis augšup, bet latiņa gribot negribot jāsāk laist zemāk. Un tas nav mans virziens," "Sporta Avīzē" citēta sportiste.

Karjeru beigt nedomā

Tomēr sportiste par profesionālās sportistes karjeras beigšanu nedomā un pieļauj iespēju kādu dienu sacensību apritē atgriezties.

''Naiva cerība, un tomēr - varbūt nākamvasar Latvijas biatlona saimniecībā kaut kas pēkšņi būs pamainījies uz labo pusi? Iespējams, tad iekšējās izjūtas man liks atgriezties pie šīs tēmas. Pagaidām man konkrētas atbildes nav."

Līduma vēl cer pacīnīties par iespēju aizbraukt uz 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm, taču ar prognozēm ir piesardzīga.

Pagājušajā sezonā Līduma no latvietēm bija labākā biatloniste Pasaules kausa izcīņā, kopvērtējumā ieņemot 51. pozīciju.

TVNET jau ziņoja, ka šogad par karjeras beigšanu oficiāli paziņoja viens no visu laiku labākajiem Latvijas biatlonistiem Ilmārs Bricis, kurš savas gudrības liks lietā trenera darbā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu