FIFA beidz izmeklēt Ziemeļkorejas futbolistu lietu (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) beigusi izmeklēšanu par Ziemeļkorejas izlases spēlētāju likteni pēc Pasaules kausa finālturnīra, jo saņēmusi informāciju, ka ar viņiem viss ir kārtībā.

Kā ziņots, mēneša sākumā izskanēja informācija, ka Ziemeļkorejas futbola izlases spēlētāji pēc tās neveiksmīgās dalības Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā publiski kaunināti, bet galvenais treneris Kims Čonhuns nosūtīts uz koncentrācijas nometni.

Tomēr, pēc FIFA teiktā, Ziemeļkorejas Futbola asociācija šo informāciju nosaukusi par "nepamatotu". Ziemeļkoreja apgalvo, ka futbolisti, kā ierasts, trenējas gaidāmajām Āzijas spēlēm un iepriekš izskanējušajās ziņas nav patiesas.

Tāpat Ziemeļkorejas Futbola asociācija atsūtījusi pierādījumus, ka nesen notikušās apvienības prezidenta vēlēšanas notikušas pēc FIFA noteikumiem.

"Pēc visas informācijas saņemšanas un visu iespējamo avotu pārbaudīšanas FIFA nolēmusi izmeklēšanu slēgt," teikts paziņojumā.

Šovasar notikušajā Pasaules kausa finālturnīrā Ziemeļkorejas izlase piedzīvoja trīs zaudējumus - pret Brazīliju (1:2), Portugāli (0:7) un Kotdivuāru (0:3).

Tiek ziņots, ka pēc 1966.gada Pasaules kausa finālturnīra, kurā Ziemeļkorejas izlase sensacionāli nokļuva līdz ceturtdaļfinālam, uz nometnēm nosūtīja visus futbolistus, izņemot vienu uzbrucēju. Daudzi no viņiem nometnēs mira.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu