Sepangas trasi nevaino Simončelli nāvē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sarežģītā Sepangas trase Malaizijā nav vainojama pasaules motošosejas čempionāta prestižās "MotoGP" klases itāliešu braucēja Marko Simončelli no "Honda Gresini" vienības nāvē, pirmdien pavēstīja Sepangas trases priekšsēdētājs Mokzani Mahatirs.

Kā ziņots, pasaules motošosejas čempionāta priekšpēdējā, 17.posma - Malaizijas "Grand Prix" - sacensības prestižajā "MotoGP" klasē svētdien ar sarkanajiem karogiem tika apturētas tikai četras minūtes pēc to sākuma, kad kritienu vienā no pagriezieniem otrajā aplī piedzīvoja Simončelli, kurš pirmo apli pabeidza ceturtajā vietā. Viņam virsū uztriecās amerikāņu motobraucējs Kolins Edvardss no "Monster Yamaha Tech 3" komandas un septiņkārtējais pasaules čempions šajā klasē Valentīno Rosi no Itālijas ("Ducati Marlboro").

Sadursmes rezultātā Simončelli pazaudēja savu ķiveri, bet pēc sadursmes palika nekustīgi guļam.

Sacensības tika atceltas, jo šādos apstākļos organizatori nevēlējās veikt atkārtotu startu.

Pēc tam ārsti par Simončelli dzīvību cīnījās apmēram stundu, tomēr nespēja viņam palīdzēt.

Savukārt Edvardss un Rosi pašu spēkiem bija spējīgi nokļūt komandu apkalpes zonā.

Mahatirs uzsvēra, ka 24 gadus vecā Simončelli nāve ir pirmais šāda veida negadījums Sepangas trasē un tagad tiks izvērtēta jebkura iespēja drošību uzlabot vēl vairāk.

Tāpat Mahatirs atzina, ka sarežģītā Sepangas trase, kurā notiek arī Pirmās formulas (F-1) sacensības, nav vainojama Simončelli nāvē.

Mahatirs pastāstīja, ka Starptautiskā Motosporta federācija (FIM) rūpīgi izmeklēs Simončelli avārijas iemeslus, lai noskaidrotu, vai kaut ko varēja darīt savādāk.

Uzreiz pēc traģiskā negadījuma nebija skaidrs, kas izraisīja Simončelli kritienu, jo videoieraksta kadrā parādās jau krītošs Simončelli, kurš pēc slīdēšanas pa trasi ietriecas Edvardsa un Rosi motociklu priekšējos riteņos.

Braukšana Sepangas trasē jebkuram sportistam ir nopietns pārbaudījums lielā karstuma, mitruma un biežā lietus dēļ. Tomēr svētdien sacensību laikā trase bija sausa, taču tajā valdīja tveice.

"Simončelli nāve ir drūma un nelaimīga sagadīšanās, kas notika ne no viena neatkarīgu iemeslu dēļ," izteicās Mahatirs. "Tomēr esmu pārliecināts, ka Sepangas trase ir droša, ko apliecina vairākas starptautiska līmeņa pārbaudes."

Kā ziņots, Simončelli 2008.gadā kļuva par pasaules čempionu 250 kubikcentimetru klasē, bet "MotoGP" sacensībās viņš iesaistījās tikai pagājušajā sezonā.

Simončelli nāve bija jau trešais atgadījums pēdējās nedēļās, kas rosina diskusijas par drošību autosportā. Vispirms "MotoGP" iepriekšējā posma sacīkstēs Austrālijā pēc kritiena iesildīšanās sacensību laikā nopietnu rokas traumu guva pagājušā gada pasaules čempions spānis Horhe Lorenso no "Fiat Yamaha" vienības, kuram tika norauta daļa kreisās rokas zeltneša, bet vēlāk "IndyCar" sacensībās bojā gāja divkārtējais slaveno Indianapolisas 500 jūdžu sacīkšu uzvarētājs Dens Veldons.

Kā zināms, šī gada pasaules čempiona titulu "MotoGP" klasē sev jau ir nodrošinājis austrālietis Keisijs Stouners ("Repsol Honda").

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 325 punktiem atrodas Stouners, bet viņam ar 260 punktiem seko Lorenso, kurš Malaizijas sacensībās nepiedalījās. Tikmēr trešo pozīciju ar 212 punktiem ieņem Andrea Dovicioso no Itālijas, bet viņam četrus punktus zaudē spāņu braucējs Danijs Pedrosa (abi - "Repsol Honda").

Simončelli kopvērtējumā atradās sestajā vietā.

Kā ziņots, šīs sezonas pēdējais "MotoGP" posms risināsies 6.novembrī Valensijā, Spānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu