Sirmais un Smila uzvar LČ orientēšanās sportā nakts apstākļos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No Mārtiņa Sirmā personīgā arhīva

Sestdien netālu no Cēsīm norisinājās Latvijas čempionāts orientēšanās sportā nakts apstākļos, uz kuru bija pulcējušies gandrīz 100 sportisti. Elites grupā vīriešu konkurencē ātrākais izrādījās Latvijas izlases pārstāvis Mārtiņš Sirmais, savukārt sievietēm uzvarēja Baiba Smila, TVNET informē Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF) preses daļa.

Sirmais tikai par 35 sekundēm apsteidza otru izlases pārstāvi Andri Jubeli. Trešajā vietā, no Sirmā atpaliekot 46 sekundes, ierindojās Anatolijs Tarasovs.

Sieviešu elites grupā daudz mazākā konkurencē uzvarēja un uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa orientieriste Baiba Smila.

Kā atzīst Sirmais, viņš distancē pieļāvis rupjas kļūdas, līdz ar to distancē pavadītais laiks ir vismaz par 15 minūtēm ilgāks nekā vajadzētu: ''Sacensības aizvadītas, un tomēr neliels sarūgtinājums sevī ir par neveiksmīgi skrietu distanci. Pieļāvu rupjas kļūdas. Rīgā dzīvojot, pierod pie ātrā apvidus un 7500 mēroga skriešanas, bet vislielāko pārsteigumu Cēsu pusē radīja piecmetrīgās horizontāles, kas, manuprāt, bija manu kļūdu izraisītājas.''

Šīs šogad bija pēdējās orientēšanās sacensības, kurās tika sadalītas Latvijas čempionāta medaļas.

Sacensībās sportisti sacentās pavisam 12 dažādās grupās, no kurām vislielākā konkurence bija vīriešu elites grupā – tajā uz starta stājās 21 dalībnieks.

Nakts orientēšanās sacensībās sportisti dodas distancē, izmantojot pieres lukturus, bet kontrolpunkti, kuros jāveic atzīmēšanās, ir aprīkoti ar atstarojošiem elementiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu