Vona piedzīvo smagu kritienu PK sacensībās, gūstot lūzumu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pēdējos gados regulāri traumas guvusī titulētā amerikāņu kalnu slēpotāja Lindsija Vona sestdien piedzīvoja smagu kritienu Pasaules kausa supergiganta sacensībās Andorā, un vēlāk tika apstiprināts, ka sportiste guvusi nelielu kājas lūzumu, tomēr viņa neizslēdz iespēju jau svētdien atgriezties trasē.

Amerikāņu ātruma distanču karaliene cīnījās ar šveicieti Laru Gutu par uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā, un pirms šīm sacensībām viņai bija 23 punktu handikaps. Sliktas redzamības apstākļos notikušajās sacensībās, kur jau tā bija saīsināta trase, Vona distanci iesāka labi, tomēr trases beigu daļā nespēja izņemt līkumu, piedzīvojot kritienu.

Pēc notikušā sacīkste uz vairākām minūtēm tika apturēta, bet Vona nebija spējīga piecelties saviem spēkiem, tāpēc tika nogādāta Andoras slimnīcā. Sākotnēji sīkāka informācija par amerikānietes veselības stāvokli netika sniegta, bet vēlāk viņa apstiprināja, ka viņas kreisajā kājā konstatēts lūzums.

«Mīkstajā sniegā šodien piedzīvoju diezgan smagu kritienu. Rentgens parādījis nelielu lūzumu manā kreisajā kājā, un pirmdien veiksim magnētiskās rezonanses izmeklējumu,» Vona ierakstīja savā «Instagram» profilā, tomēr uzsvēra, ka neizslēdz iespēju svētdien piedalīties superkombinācijas sacensībās.

«Gaidīsim un skatīsimies, kā es jutīšos rīt.»

Zīmīgi, ka nākamajai pēc viņas bija jāstartē Gutai, kura gan nespēja sasniegt augstvērtīgu rezultātu.

Sacensībās uzvarēja Itālijas kalnu slēpotāja Frederika Brinjone, kura startēja ar astoto numuru un paspēja nobraukt, pirms spēkā pieņēmās sniegputenis. Viņa par 0,13 sekundēm apsteidza amerikānieti Lorēnu Rosu, bet trešā bija Tamara Tiplere no Austrijas, kura zaudēja 0,37 sekundes.

Savukārt Guta ierindojās 16.vietā, iegūstot 15 kopvērtējuma punktus un samazinot deficītu no Vonas līdz nieka astoņiem punktiem.

Vona ir viena no visu laiku izcilākajām kalnu slēpotājām, tomēr pēdējos gados viņa regulāri gūst traumas smagos kritienos. 2012.gadā viņa iepriekšējo reizi ieguva Pasaules kausu, bet 2013. un 2014. gada sezonas tika sabojātas traumu dēļ.

Kaut pērnajā augustā Vona treniņā piedzīvotā kritienā salauza potīti, viņa aizvada vienu no savām sekmīgākajām sezonām pēdējos gados.

Kopā savā karjerā Vona Pasaules kausā svinējusi 76 uzvaras un tikai par desmit panākumiem atpaliek no rekorda, kas pieder Zviedrijas slēpotājam Ingemaram Stēnmarkam, kurš savas karjeras laikā uzvarēja 86 atsevišķās Pasaules kausa sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu