Pēc avārijas miris "MotoGP" itāliešu braucējs Simončelli

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc svētdien piedzīvotās avārijas pasaules motošosejas čempionāta priekšpēdējā, 17.posma, - Malaizijas "Grand Prix" - sacensībās prestižajā "MotoGP" klasē miris "Honda Gresini" vienības itāliešu braucējs Marko Simončelli, apstiprinājuši organizatori.

Jau vēstīts, ka sacensības ar sarkanajiem karogiem tika apturētas tikai četras minūtes pēc to sākuma, kad kritienu vienā no pagriezieniem otrajā aplī piedzīvoja Simončelli, kurš pirmo apli pabeidza ceturtajā vietā. Viņam virsū uztriecās amerikāņu motobraucējs Kolins Edvardss no "Monster Yamaha Tech 3" komandas un septiņkārtējais pasaules čempions šajā klasē Valentīno Rosi no Itālijas ("Ducati Marlboro").

Sadursmes rezultātā Simončelli pazaudēja savu ķiveri, un pēc sadursmes palika nekustīgi guļot.

Sacensības tika atceltas, jo šādos apstākļos organizatori nevēlējās veikt atkārtotu startu.

Pēc tam ārsti par Simončelli dzīvību cīnījās apmēram stundu, tomēr nespēja viņam palīdzēt. Edvardss un Rosi pašu spēkiem bija spējīgi nokļūt komandu apkalpes zonā.

Simočelli, kurš bija sasniedzis 24 gadu vecumu, 2008.gadā kļuva par pasaules čempionu 250 kubikcentimetru klasē, "MotoGP" sacensībās iesaistoties tikai pagājušajā sezonā.

Pasaules čempiona titulu sev jau ir nodrošinājis austrālietis Keisijs Stouners ("Repsol Honda").

Kopvērtējumā pēc 16 posmiem līderpozīcijā ar 325 punktiem atrodas Stouners, bet viņam ar 260 punktiem seko pagājušā gada čempions "MotoGP" klasē spānis Horhe Lorenso no "Fiat Yamaha" vienības, kurš Malaizijas sacensībās nepiedalās. Tikmēr trešo pozīciju ar 212 punktiem ieņem Andrea Dovicioso no Itālijas, bet viņam četrus punktus zaudē spāņu braucējs Danijs Pedrosa (abi - "Repsol Honda").

Simončelli kopvērtējumā atradās sestajā vietā.

Kā ziņots, šīs sezonas pēdējais "MotoGP" posms risināsies 6.novembrī Valensijā, Spānijā.

Itālijas sportā Simončelli svētdien pieminēs ar klusuma brīdi

Malaizijas "Grand Prix" izcīņā bojāgājušo Itālijas motošosejas braucēju Marko Simončelli svētdien viņa dzimtenē pieminēs ar klusuma brīdi visās sporta sacensībās, informēja Itālijas Olimpiskās komitejas prezidents Džanni Petruči.

Līdzjūtību Simončelli ģimenei jau izteikuši divi no Itālijas slavenākajiem futbola klubiem Milānas "Inter" un AC "Milan".

Jau ziņots, ka Simončelli svētdien guva nāvējošas traumas kritienā pasaules čempionāta "MotoGP" klases sacīkstēs Sepangas trasē. Pēc traģiskā negadījuma rīkotāji sacensības pārtrauca un neturpināja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu