Zaļā nāve ir gatava samaksāt par grēkiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Lietuvas basketbola kluba Kauņas "Žalgiris" līdzjutēji nolēmuši vākt ziedojumus, lai palīdzētu savai komandai samaksāt SEB Baltijas Basketbola līgas piespriesto soda naudu.

Sestdien par SEB BBL spēlē ar "Lietuvos rytas" notikušajām skatītāju nekārtībām līgas vadībā pirmdien Kauņas "Žalgirim" piešķīra tehnisko zaudējumu ar 0:20. Tā kā spēle translēta televīzijā, pēc SEB BBL reglamenta "Žalgirim" nāksies arī samaksāt 10 000 eiro (7028 latu) soda naudu.

"Līdzjutēji atvērs rēķinu, un tajā tiks vākti līdzekļi soda naudas nomaksāšanai. Tomēr arī domāsim, kā šos naudas līdzekļus izmantot. Varbūt tos izmantosim cēlākam mērķim," Lietuvas radio citē "Žalgira" viceprezidentu Ģediminu Navikausku. "Katrā gadījumā mūs iepriecina tāda mūsu līdzjutēju atsaucība."

"Žalgira" fanu kluba "Žalioji mirtis" ("Zaļā nāve") prezidents Ričards Petrausks norādīja, ka sīkāk par akciju tiks paziņots tuvākajā laikā. "Pašlaik tiek pārrunātas detaļas, bet rēķins tiks atvērts "Snoras" bankā. Šodien tiksimies ar bankas vadību un pārrunāsim visu detalizētāk - kā vienkāršāk iedzīvināt šo akciju un kā līdzjutējiem būtu vienkāršāk ieskaitīt šo naudu."

Fanu kluba prezidents arī nosodīja līdzjutēju rīcību, kā dēļ cieta "gan klubs, gan Kauņas sporta halle kā basketbola meka". "Tomēr šie incidenti nenotika paši par sevi. Laikraksts jau sen provocēja skatītājus šādai rīcībai, un sestdienas spēlē šos asumus acīmredzami atbalstīja arī tiesneši. Arī man gribējās brīžiem izskriet laukumā un pateikt pāris vārdus tiesnešiem. Skatītāji nav muļķi, un viņi vislabāk izprot basketbolu, un šoreiz savu izpratni izpauda tādā nepieņemamā veidā."

"Pats "Lietuvos rytas" treneris Aleksandrs Trifunovičs vienu brīdi bija pagriezies pret fanu tribīnēm un rādīja mēli. Kādu tad lai gaidām atbildi pēc šādas rīcības?" piebilst Petrausks. "Skaidrs, ka tādu incidentu dēļ pastāv draudi, ka līdzīgi incidenti varētu notikt "Siemens" arēnā ["Lietuvos rytas" mājas spēļu vieta], jo jau iepriekš tur mēs tikām gan apspļaudīti, gan apmētāti."

LETA jau ziņoja, ka spēle starp abiem Lietuvas spēcīgākajiem klubiem "Žalgira" mājvietā izvērtās ļoti asa. Trešās trešdaļas sākumā gandrīz izcēlās kautiņš starp "Žalgira" centru Tanoku Bērdu un Štelmaheru. Amerikānis jau gatavojās sist latviešu saspēles vadītājam, tomēr abi spēlētāji tika izšķirti, un tiesneši viņiem piešķīra tehniskās piezīmes.

Mazāk nekā divas minūtes pirms spēles beigām, kad rezultāts bija 87:72 "Lietuvos rytas" labā, skatītāji Kauņas zālē meta uz laukuma alus bundžas un citas drazas. Spēlētāji nolēma neriskēt, ka varētu tikt savainoti, un devās uz ģērbtuvēm, bet pēc amatpersonu pāris minūšu apspriedes tika nolemts piešķirt "Žalgira" komandai zaudējumu ar 87:72 un spēli neturpināt.

Pēc skatītāju incidenta SEB BBL nolēmusi veikt izmaiņas sacensību reglamentā jautājumā par alkoholisko dzērienu tirdzniecību sacensību arēnās SEB BBL maču laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu