Latkovskis: Kļaviņš nav darījis pilnīgi neko, lai vērstos pret spēļu sarunāšanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dārgie futbola līdzjutēji un futbola sabiedrība, redzu, ka šīs nedēļas notikumi ap Krišjāņa Kļaviņa (KK) kandidatūru Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatam un mūsu savstarpējā diskusija sportacentrs.com TV prasa plašāku komentāru no manas puses.

Par diskusiju ar KK

Savu darbu kā LFV izpilddirektors esmu veicis ar sirdi un dvēseli. No pirmās dienas amatā esmu asi iestājies pret spēļu sarunāšanu. Esmu konsekventi ievērojis vienlīdzības principu. Tieši mana aktīvā darbība un stingrā pozīcija ļāva atbrīvoties no Jūrmalas cirka, Daugavām un Gulbenes. Tieši es iestājos par to, lai «Skonto» beidzot tiktu ielikts sarakstā ar visiem citiem klubiem, nevis ieņemtu īpašo pozīciju. Pēdējos divos gados ir ielikts milzīgs mērķtiecīgs darbs, lai panāktu Latvijas Futbola virslīgas (LFV) attīstību un dotos demokrātiskuma virzienā.

Sākotnēji es KK izteikumus un pret LFV un mani personīgi vērstos apmelojumus neņēmu nopietni. Taču brīdī, kad sapratu, ka daļa futbola sabiedrības ir tik izmisusi, ka gatava reāli izskatīt pat KK kā alternatīvu esošajam režīmam, es savu pozīciju mainīju. Diskusija vēlreiz apliecināja, ka KK nespēj argumentēti pamatot savus izteikumus, turpinās populistiski apgalvojumi un, kas ir vissvarīgāk, KK nav darījis pilnīgi neko, lai pats personīgi vērstos pret spēļu sarunāšanu Latvijā.

Par KK dalību spēļu sarunāšanā

Jau pirms vairākām nedēļām man lūdza sniegt komentāru un paust publisku nostāju pret KK kandidatūru. Tajā brīdī es kategoriski atteicos, jo, lai arī par šo personu biju dzirdējis tiešām nepieņemamas lietas, manā rīcībā nebija nekādu konkrētu pierādījumu. Es nevēlējos riskēt nostāties pret cilvēku tikai tāpēc, ka kādam konkrētā persona ir neērta. Uzskatīju: ja KK apvainojumi LFF virzienā bija nepamatoti, tad tas bija LFF sabiedrisko attiecību nodaļas profesionalitātes un aktīvas rīcības, nevis manas dienaskārtības jautājums.

Situācija mainījās, kad manā rīcībā nonāca LFF sarakste ar FIFA un UEFA. Diemžēl arī KK atbildes publiskajā telpā man nedod pārliecību, ka runas par viņa dalību spēļu sarunāšanā būtu pilnīgi bez pamata. Vēl jo vairāk man ir pilnībā nepieņemama pozīcija, ko KK demonstrēja attiecībā uz diskvalificēto Oļegu Gavrilovu un sarunāto spēļu problēmu Latvijā kopumā.

Būt pret KK nenozīmē būt par GI

Ir saprotams, ka daļa futbola sabiedrības šo jauno faktu parādīšanos KK spēļu sarunāšanas skandālā vērtē kā Gunta Indriksona (GI) un Jāņa Mežecka (JM) izmisīgu glābšanos no sakāves gaidāmajās vēlēšanās. Arī man personīgi nav saprotams, kāpēc, piemēram, Viktora Ņesterenko iesniegums parādās tikai tagad (tieši pirms vēlēšanām) un šo KK skandālu LFF nav spējis sakārtot 11 gadus! Tomēr es kā godīgas spēles un ētikas komisijas loceklis nevaru ignorēt šo informāciju (tajā skaitā no UEFA un FIFA) un balsot pret savu pārliecību tikai tāpēc, ka kāds mani varētu nosaukt par GI aizstāvi. Šeit nav runa par GI, bet par KK.

Aicinājums LFF biedriem un futbola sabiedrībai

Uzskatu, ka tas ir nenormāli, ka LFF prezidenta vēlēšanām nepiesakās neviens cits, izņemot kandidātu, kas jau ir nostrādājis piecus termiņus, un vienu apšaubāmas reputācijas populistu, kurš pats reālu pienesumu futbola attīstībā nav devis. Vai nu futbola sabiedrība baidās, vai vienkārši 20 gadu laikā nav izveidots neviens pienācīgs un konkurētspējīgs pēcnācējs.

Lai vai kāds būtu DK lēmums attiecībā uz KK, šis priekšvēlēšanu laiks jau ir pārvērties par farsu un nesola neko labu Latvijas futbolam nākamajos četros gados. Abu kandidātu intervijas un prezentētās programmas sportacentrs.com TV bija bezcerīgas. Te nav scenārija, kurā, uzvarot kādam no šiem kandidātiem, būtu nodrošināts pietiekams futbola sabiedrības atbalsts un tiktu realizēts stabils un mērķtiecīgs LFF darbs nākamajā četrgadē.

Esam kopīgi ar Ģirtu Mihelsonu sākuši kustību «FUTBOLS 2031». Mēs nevēlamies samierināties ar domu – nekas jau nemainīsies! Mēs aicinām pievienoties visus, kam rūp Latvijas futbola attīstība un ir idejas, kā uzlabot esošo situāciju Latvijas futbolā.

Emīls Latkovskis
www.futbols2031.lv

P.S. Ir bijis jau pietiekami daudz negatīvisma, baumu un jēlu anonīmu komentāru, tāpēc esmu lūdzis slēgt komentāru sadaļu šim paziņojumam. Tos, kuriem ir konstruktīvs viedoklis, idejas vai vienkārši vēlme atbalstīt ieceri, lūdzam pievienoties mūsu sociālo tīklu kontiem un izteikties tur.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu