Hamiltons uzvar Soču GP kvalifikācijā (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Brits Lūiss Hamiltons no «Mercedes» komandas sestdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 16.posma, kas pirmoreiz risinās Krievijā, Soču olimpiskajā parkā, kvalifikācijas sacensībās.

Labākajā aplī Hamiltons jaunizveidoto Soču trasi veica vienā minūtē un 38,513 sekundēs, savu komandas biedru vācieti Niko Rosbergu apsteidzot par 0,200 sekundēm.

Savā pēdējā lidojošajā aplī «Williams» somu pilots Valteri Botass pēc pirmajiem diviem sektoriem bija priekšā abiem «Mercedes» braucējiem, taču pēdējā līkumā viņš izslīdēja un zaudēja aptuveni sekundi, samierinoties ar trešo vietu kvalifikācijā.

Tikmēr ceturtajā vietā kvalifikācijas sacensībās ierindojās brits Džensons Batons no «McLaren», kuram sekoja mājinieks Daņila Kvjats («Toro Rosso») un komandas biedrs dānis Kevins Magnusens.

Savukārt septītais bija austrālietis Daniels Rikjardo («Red Bull»), aiz kura kvalifikācijā ierindojās abi «Ferrari» piloti - attiecīgi spānis Fernando Alonso un soms Kimi Raikonens. Pirmo desmitnieku tikmēr noslēdza «Toro Rosso» braucējs francūzis Žans Ēriks Verņs.

Tikmēr pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no «Red Bull» bija tikai 11.vietā.

Sacīkste norisināsies svētdien plkst.14 pēc Latvijas laika.

Jau vēstīts, ka neilgi pirms pirmās treniņu sesijas piektdien tika pavēstīts, ka «Marussia» komanda šajā posmā izņēmuma kārtā pārstāvēta tikai ar vienu automašīnu. Iepriekšējā posmā, kas pagājušajā svētdienā risinājās Japānā, ļoti smagā avārijā cieta «Marussia» komandas franču pilots Žils Bjanki, kurš pašlaik turpina cīņu par savu dzīvību.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā četras sacīkstes pirms sezonas beigām Hamiltonam ir 266 punkti, un viņš par desmit punktiem apsteidz Rosbergu. Trešais ar 193 punktiem ir Rikjardo, ceturto vietu ar 139 punktiem ieņem Fetels, bet viņam sešus punktus zaudē Alonso.

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 479 punktiem ir «Mercedes», otrie ar 305 punktiem ir «Red Bull» braucēji, bet trešo vietu ar 187 punktiem ieņem «Williams».

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitē Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu