Liepāja izvelk laimi "bullīšos"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīga 2000

Latvijas hokeja čempionāta otrā finālmača pēcspēles soda metienos "Liepājas metalurgs" šodien pārspēja "Rīgu 2000" un izlīdzināja rezultātu sērijā līdz četrām uzvarām 1-1.

Ervīnam Muštukovam atvairot visus Rīgas hokejistu izpildītos "bullīšus", bet Dariusam Pliskauskam un Valērijam Fiļimonovam raidot ripu Matuša Koštura cietoksnī, pirmoreiz šajā sezonā tā īsti gandarīts varēja būt arī "Liepājas metalurgs".

3:2 spēlē un neizšķirts 1-1 sērijā. Viss sākas no gala.

Pēc uzvaras pirmajā finālmačā ar 4:1 Jūlijuss Šuplers un "Rīgas 2000" komandas vadība sekmīgam sērijas turpinājumam bija nolēmusi ziedot vismaz pirmo Baltkrievijas čempionāta pusfināla spēli Minskā.

Mačs ar "Dinamo" sākās vienlaicīgi ar spēli Liepājā, un uz Minsku bija devies tikai ducis laukuma spēlētāju (rezervisti+daži no pirmās komandas) un vārtsargs Mārtiņš Raitums. Ja izdotos uzvarēt Liepāju arī šodien, tad rīt uz Minsku, kad tur notiks pusfināla otrā spēle, ar lidmašīnu bija paredzēts nosūtīt arī pirmo komandu pilnā sastāvā.

Sākums bija cerīgs, jo septītajā minūtē viesus vadībā izvirzīja slovāks Mareks Haščaks, kurš pēc Georgija Pujaca piespēles realizēja skaitlisko vairākumu - 1:0.

Tomēr vēl pirmā perioda 13. minūtē liepājnieku līderis lietuvietis Pliskausks pēc Vladimira Mamonova un Fiļimonova piespēlēm panāca izlīdzinājumu, bet otrā perioda 16. minūtē Mamonovs pats realizēja skaitlisko vairākumu un izvirzīja vadībā jau mājiniekus - 2:1.

Foto: Rīga 2000

Ar atspēlēšanos rīdziniekiem nekādi nevedās. Spēles pamatlaiks strauji tuvojās beigām, un Šupleram nācās ķerties pie pēdējā salmiņa jeb vārtsarga maiņas pret sesto laukuma spēlētāju.

34 sekundes pirms pamatlaika beigām Košturs nogāja malā, bet jau pēc četrām (!) sekundēm jeb tieši 30 sekundes pirms sirēnas Mārtiņš Cipulis (att.) no Arta Ābola piespēles atjaunoja "status quo" - 2:2!

Pagarinājumā vārti netika gūti, un tad jau nāca soda metienu sērija, kurā meistarīgāki izrādījās Liepājas uzbrucēji un Muštukovs, kurš atvairīja Cipuļa, Andreja Ignatoviča, Ģirta Ankipāna un Kaspara Daugaviņa metienus.

Sērijas trešais mačs sestdien notiks Siemens hallē Piņķos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu