Mercedes piloti ātrākie Krievijas GP pirmajos divos treniņbraucienos (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 16.posma, kas pirmoreiz risinās Krievijā, Soču olimpiskajā parkā, pirmajās divās brīvo treniņbraucienu sesijās piektdien uzvarēja «Mercedes» komandas piloti vācietis Niko Rosbergs un brits Lūiss Hamiltons.

Abi savā starpā cīnījās jau pirmajā sesijā, Rosbergam apsteidzot Hamiltonu par 0,065 sekundēm.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja «McLaren» komandas braucējs Džensons Batons no Lielbritānijas, kurš atpalika par 0,196 sekundēm, bet viņam sekoja «Ferrari» komandas spāņu pilots Fernando Alonso un otrs «McLaren» braucējs Kevins Magnusens no Dānijas.

Savukārt abi «Red Bull» komandas braucēji Daniels Rikjardo un četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels pirmajā treniņā ierindojās vien attiecīgi 12. un 14.vietā.

Tāpat šajā treniņā F-1 debitēja krievu sportists Sergejs Sirotkins, kurš «Sauber» komandā sasniedza 17.rezultātu.

Tā kā pagaidām uz jaunās trases seguma vēl ir samērā maz gumijas, vairāki braucēji izslīdēja no tās.

Kā zināms, neilgi pirms pirmās treniņu sesijas tika pavēstīts, ka «Marussia» komanda gaidāmajā posmā izņēmuma kārtā būs pārstāvēta tikai ar vienu automašīnu. Tās pilots Maks Čiltons pirmajā treniņā palika noslēdzošajā 21.vietā.

Iepriekšējā posmā, kas pagājušajā svētdienā risinājās Japānā, ļoti smagā avārijā cieta «Marussia» komandas pilots Žils Bjanki, kurš pašlaik turpina cīņu par savu dzīvību.

Otrajā treniņbraucienā jau ātrākais bija Hamiltons, kurš par 0,864 sekundēm apsteidza Magnusenu, bet trijnieku noslēdza Alonso.

Tikmēr Rosbergs šoreiz bija ceturtais, bet piektajā pozīcijā ierindojās soms Valteri Botass no «Williams» komandas. Arī šoreiz ne pārāk labi klājās abiem «Red Bull» pilotiem - Fetels bija devītais, bet Rikjardo, kuru piemeklēja dzinēja problēmas, uzrādīja 13.labāko laiku.

Sestdien risināsies vēl viena brīvo treniņbraucienu sesija, bet pēc tam gaidāma kvalifikācija. Savukārt sacīkstes svētdien sāksies plkst.14 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā četras sacīkstes pirms sezonas beigām Hamiltonam ir 266 punkti, un viņš par desmit punktiem apsteidz Rosbergu. Trešais ar 193 punktiem ir Rikjardo, ceturto vietu ar 139 punktiem ieņem Fetels, bet viņam sešus punktus zaudē Alonso.

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 479 punktiem ir «Mercedes», otrie ar 305 punktiem ir «Red Bull» braucēji, bet trešo vietu ar 187 punktiem ieņem «Williams».

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitē Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu