Skujiņš izcīna 12. vietu «Tour La Provence» velobrauciena otrajā posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ride Aryle

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš trešdien finišēja respektablajā 12. vietā Francijā notiekošajā UCI 2.1 kategorijas trīs dienu ilgajā velobraucienā «Tour La Provence». Par uzvarētāju 180 kilometru garajā distancē kļuva «Etixx – Quick – Step» itāļu braucējs Davids Martinelli.

Trešdien Francijas dienvidos turpinājās UCI 2.1 kategorijas velobrauciens «Tour La Provence». Otrais no trijiem etapiem sportistiem solīja sešus izteiktākus pacēlumus, tomēr beigu daļa, lai arī gana tehniska un asiem pagriezieniem bagāta, pagāja bez nopietnākiem pauguriem. Līdera krekliņš otrajā dienā pienācās pazīstamajam franču veterānam Tomasam Voklēram, kurš 37 gadu vecumā palika nepārspēts pirmajā etapā.

Distances laikā izveidojās piecu riteņbraucēju liels atrāviens. No tajā esošajiem sportistiem visilgāk peletonam priekšā atradās Krievijas komandas «Katusha» komandas riteņbraucējs Jegors Silins un franču «Cofidis» vienības pārstāvis Joans Bagots. 42 kilometrus pirms finiša abu braucēju pārsvars bija 2 minūtes un 55 sekundes, tomēr ar katru kilometru tas strauji saruka. Pilnībā starpība tika likvidēta Istres pilsētas apļos, kuros arī noskaidrojās posma uzvarētājs.

Lielajā grupā pa šaurajām pilsētas ielām notika sīva cīņa par pozīciju. Peletona priekšgalā aktīvs un pamanāms bija arī Toms Skujiņš, kurš līdz pat finišam atradās labās pozīcijās cīņā par augstu rezultātu finišā. Uzvarētājs arī noskaidrojās finiša spurtā pa līkumiem un pagriezieniem bagāto ceļu.

Tieši pēdējā pagriezienā grupas priekšpusē notika vairāku braucēju kritiens, kurā gan, par laimi, neiekļuva vienīgais mūsu valsts sportists. Izmantojot savu labo pozīciju un arī konkurentu neveiksmi, uzvaru izcīnīt izdevās «Etixx – Quick – Step» komandas Itālijas riteņbraucējam Davidam Martinelli. Aiz viņa palika vēl viens šīs komandas braucējs Fernando Gaviria no Kolumbijas. Tikmēr vietu uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena ieņēma cits itāļu braucējs Daniele Rato.

Pie trenera Jāņa Krišlauka karjeru sākušais Skujiņš finišēja 12. vietā ar tādu pašu laiku kā uzvarētājam. Toms ierindojās uzreiz aiz sava komandas biedra Lavsona Kradoka.

Kopvērtējumā līderpozīcijas saglabā Tomass Voklērs, kuram šajā posmā 27. vieta. Francūzis par septiņām sekundēm apsteidz čehu Petru Vakoču. Toms Skujiņš no 18. vietas pakāpies uz 16. vietu, 55 sekundes aiz līdera.

Tour La Provence 2. posms: 180 km

1. Davide Martinelli, Itālija, Etixx – Quick – Step, 04:48:17

2. Fernando Gaviria, Kolumbija, Etixx – Quick – Step, +00:00:00

3. Daniele Ratto, Itālija, Androni Giocattoli – Sidermec, +00:00:00

4. Jan Bakelants, Beļģija, AG2R La Mondiale, +00:00:00

5. Michael Van Stayen, Beļģija, Cofidis, +00:00:00

6. Antonie Demoitie, Beļģija, Wanty Group – Gobert, +00:00:00

...

12. Toms Skujiņš, Latvija, Cannondale Pro team, +00:00:00

1. Thomas Voeckler, Francija, Direct Energie, 04:27:15

2. Petr Vakoc, Čehija, Etixx - Quick-Step, +00:00:07

3. Lilian Calmejane, Francija, Direct Energie, +00:00:09

4. Pieter Serry, Beļģija, Etixx - Quick-Step, +00:00:09

5. Chris Anker Sorensen, Dānija, Fortuneo-Vital Concept , +00:00:09

6. Alessandro De Marchi, Itālija, BMC Racing Team, +00:00:12

...

16. Toms Skujiņš, Latvija, Cannondale Pro team, +00:00:55

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu