Skandālists Nazarovs un «Barys» neiekļūst «play off»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ņižņekamskas «Ņeftehimik» hokejisti ceturtdien kā pēdējie iekļuva Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēlēs, kur ir noskaidrojušās visas 16 komandas, kas cīnīsies par Gagarina kausu.

«Ņeftehimik» astoto vietu Austrumu konferencē nodrošināja, pateicoties Omskas «Avangard» vienībai, kas savās mājās spēja atņemt punktu Astanas «Baris» komandai. Kazahstānas klubs vēl varēja apsteigt «Ņeftehimik», taču tad regulārā čempionāta pēdējā spēlē «Baris» bija nepieciešama uzvara pamatlaikā pret «Avangard», ko Andreja Nazarova trenētā vienība nespēja izcīnīt.

«Baris» izcīnīja uzvaru ar 3:2 (1:2, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā, taču, lai panāktu «Ņeftehimik», viņiem pietrūka viena punkta. Zīmīgi, ka Astanas klubs Gagarina kausa izslēgšanas spēles nav sasniedzis pirmo reizi astoņu gadu laikā.

«Avangard» pirmā perioda vidū pēc Alekseja Gluhova un Artura Lautas gūtajiem vārtiem izvirzījās vadībā ar 2:0, taču līdz pārtraukumam «Baris» vienus vārtus pēc Romana Starčenko metiena atguva. Otrās trešdaļas vidū Astanas kluba šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs Brendons Bočenskis spēja panākt izlīdzinājumu, taču izraut uzvaru pamatlaikā «Baris» nespēja. Kā vājš gandarījums Kazahstānas komandai bija uzvara pēcspēles metienos, kur izšķirošo «bullīti» realizēja Starčenko.

«Ņeftehimik» ceturtdien aizvadīs spēli ar Ufas «Salavat Julajev».

Līdz ar to šobrīd ir zināmi jau divi izslēgšanas spēļu pirmās kārtas pāri. Austrumu konferences ceturtdaļfinālā «Avangard» tiksies ar «Ņeftehimik», bet Rietumu konferencē regulārās sezonas labākais klubs Maskavas CSKA spēlēs pret Bratislavas «Slovan». Pārējie pāri kļūs zināmi pēc pārējām ceturtdien plānotajām spēlēm.

Kā zināms, ceturtdien KHL regulāro čempionātu ar uzvaru noslēdza Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas «Admiral», kas mājās ar 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) uzvarēja Habarovskas «Amur».

Bārtulis otrās trešdaļas sākuma daļā saņēma divu minūšu noraidījumu par klupināšanu, bet nedaudz vēlāk tika arī pie desmit minūšu disciplinārā soda. Šajā epizodē sakāvās Dmitrijs Lugins ar Rinatu Ibragimovu, bet, kamēr tiesneši noteica soda apmērus, «Admiral» kapteinis Bārtulis iesaistījās aktīvā diskusijā ar tiesnesi, noslēgumā saņemot noraidījumu uz desmit minūtēm.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un piecas sekundes, veicot divus metienus pa pretinieku vārtiem, kā arī izceļoties ar vienu spēka paņēmienu.

Līdz ar to regulāro sezonu «Admiral» noslēdza ar 95 punktiem 60 spēlēs, kas pašlaik Vladivostokas klubam dod piekto vietu Austrumu konferencē. Ja Kazaņas «Ak Bars» vēlāk ceturtdien nespēs pamatlaikā uzvarēt Latvijas vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Toljati «Lada» vienību, kuras galvenais treneris ir Artis Ābols, «Admiral» saglabās piekto vietu un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sacentīsies ar «Salavat Julajev». Ja «Ak Bars» ceturtdien iegūs trīs punktus, ar «Salavat Julajev» spēkosies viņi, bet «Admiral» komandai «play-off» pirmajā kārtā pretim stāsies Novosibirskas «Sibirj».

No Austrumu konferences izslēgšanas turnīrā iekļuva Omskas «Avangard», Magņitogorskas «Metallurg», Novosibirskas «Sibirj», Ufas «Salavat Julajev», Vladivostokas «Admiral», Kazaņas «Ak Bars», Jekaterinburgas «Avtomobilist» un Ņižņekamskas «Ņeftehimik».

Tikmēr Rietumu konferencē vietas pirmajā astotniekā garantējušas Maskavas CSKA, Helsinku «Jokerit», Jaroslavļas «Lokomotiv», «Soči», Maskavas «Dinamo», Ņižņijnovgorodas «Torpedo», Sanktpēterburgas SKA un Bratislavas «Slovan».

Kā zināms, Rīgas «Dinamo» savā sezonas pēdējā spēlē ceturtdien uzņems pašreizējos līgas čempionus SKA. Neveiksmīga rezultāta gadījumā SKA pēc šī mača var atkrist pat uz konferences septīto vietu.

Izslēgšanas spēlēs, kas sāksies svētdien, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu