Ar izteikumiem par gejiem Pakiao zaudējis «Nike» atbalstu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ar saviem komentāriem par homoseksuāliem cilvēkiem izcilais filipīniešu bokseris Menijs Pakiao zaudējis kompānijas «Nike» atbalstu.

Tas var nebūt vienīgais atbalstītāja zaudējums, lai gan Pakiao promouters Bobs Arums jau paudis kritiku par teikto televīzijas intervijā, kurā bokseris sacīja, ka geji «ir sliktāki par dzīvniekiem».

«Tas, ko viņš pauda, ir diametrāli pretējs maniem uzskatiem,» sacīja Arums, kurš patlaban darbojas, reklamējot Pakiao gaidāmo cīņu pret amerikāni Timotiju Bredliju. «Esmu par geju tiesībām un viendzimuma laulībām. Es personīgi atvainojos visai ASV geju sabiedrībai.»

Trešdien «Nike» nāca klajā ar paziņojumu, ka pārtrauc jebkādu sadarbību ar Pakiao par viņa izteiktajiem komentāriem un negrasās to jebkad atjaunot.

Pakiao ir arī politiķis. Kā kongresmenis viņš cenšas iekļūt Filipīnu Senātā, kurā tiek uzskatīts par nozīmīgu pretendentu uz vietu tajā. Viņš norādījis, ka dabā dzīvniekiem nav sastopamas attiecības starp tēviņiem un tēviņiem vai mātītēm un mātītēm, tāpēc cilvēki esot sliktāki nekā dzīvnieki.

Savā līdzšinējā karjerā daudzkārtējais pasaules čempions zemākajās svara kategorijās Pakiao guvis 57 uzvaras, cietis sešus zaudējumus un divreiz cīnījies neizšķirti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu