«Real» un «VfL Wolfsburg» izcīna uzvaras UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pie uzvarām pirmajās UEFA Čempionu līgas futbolā savās astotdaļfināla spēlēs trešdien tika Spānijas grands Madrides «Real» un «VfL Wolfsburg» no Vācijas.

Astotdaļfināla mačos «Real» futbolisti ar 2:0 (0:0) izbraukumā pārspēja Itālijas klubu «AS Roma», kamēr «VfL Wolfsburg» arī viesos ar 3:2 (1:0) uzveica Beļģijas čempioni «Gent».

Madrides klubs šī turnīra ietvaros Itālijā guvis pirmo uzvaru kopš 2004.gada.

Spēlē Romā rezultāts tika atklāts vien otrajā puslaikā, kad vārtus pēc atlēkušās bumbas no Itālijas kluba vārtsarga Vojceha Ščesnija guva portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu.

Pirms tam Madrides klubam piederēja neliels pārsvars, turklāt pirmajā puslaikā tam pašam Ronaldu bija lieliska iespēja izcelties pēc brīvsitiena. Pirmo spēles daļu «AS Roma» aizvadīja blāvi, neradot daudz problēmu viesu aizsargiem. Pēc vārtu zaudējuma Itālijas komanda gan domāja par atspēlēšanos un dažas minūtes pirms pamatlaika beigām laba iespēja bija bosniešu uzbrucēja Edinam Džeko, taču neizšķirtu viņš nepanāca.

Savukārt četras minūtes pirms pamatlaika beigām viesi no Madrides panāca drošo 2:0, kad izcēlās uz maiņu nākušais Hesē.

Uz šo maču Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis bija nozīmēts kā Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) delegāts.

«Real» vienība 2014.gadā triumfēja UEFA Čempionu līgā un izcīnīja desmito titulu, kļūstot par panākumiem bagātāko komandu šajā turnīrā. Astotdaļfināla pirmajā spēlē savainojuma dēļ Madrides klubam nevarēja palīdzēt velsiešu uzbrucējs Gerets Beils, taču ierindā bija citi uzbrukuma līderi - Ronaldu, Karims Benzemā un Hamess Rodrigess.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā sešos mačos ar 11 precīziem sitieniem Ronaldu bija labākais vārtu guvējs.

Kopš janvāra sākuma «Real» galvenais treneris ir Francijas futbola zvaigzne Zinedins Zidāns, kuram šī ir pirmā pieredze šādā amatā. Viņš nomainīja Rafaelu Benitesu, kura vadībā «Real» neveiksmīgi spēlēja Spānijas čempionātā, kur vienība patlaban ierindojas vien trešajā vietā.

Savukārt «AS Roma» šosezon Itālijas A sērijas čempionātā 25 spēlēs ielaidusi 27 vārtus un turnīra tabulā ieņem vien ceturto vietu.

Tikmēr uzvaru izcīnījusi arī «VfL Wolfsburg», kas ar 3:2 (1:0) pieveica «Gent».

Vācijas kluba uzvaras galvenais kaldinātājs bija augstu vērtētais vāciešu pussargs Juliāns Drakslers, kurš šajā mačā izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem.

Rezultāts tika atklāts šī mača 44.minūtē, kad īsi pirms pārtraukuma izcēlās Drakslers, kurš turklāt bija precīzs arī deviņas minūtes pēc otrā puslaika sākuma, dubultojot viesu pārsvaru. «VfL Wolfsburg» 60.minūtē panāca jau 3:0, kad vārtus guva Makss Krūze.

Tiesa, «Gent» nepadevās un pamatlaika izskaņā atjaunoja intrigu šajā mačā, jo vispirms 80.minūtē vienus vārtus atguva mājinieku kapteinis Svens Kumss, bet 89.minūtē rezultāta starpību līdz minimumam samazināja Kalifa Kolubalī.

«Gent» vienībai neizšķirtu panākt tomēr neizdevās, taču pirms atbildes spēles Vācijā šīs komandas futbolisti nonākuši grūtā situācijā, lai divu spēļu summā gūtu panākumu.

«Gent» un «VfL Wolfsburg» komandas pirmo reizi spēlē UEFA Čempionu līgas izslēgšanas mačos. Pirms šī dueļa Beļģijas komanda bija uzvarējusi pēdējās septiņās spēlēs savā laukumā visu turnīru ietvaros, bet Vācijas vicečempione pašlaik bundeslīgas čempionātā ieņem vien astoto vietu.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā «VfL Wolfsburg» guva četras uzvaras sešos mačos, aiz sevis atstājot Nīderlandes komandu Eindhovenas PSV, Anglijas premjerlīgas klubu Mančestras «United» un Latvijas futbolista Aleksandra Cauņas pārstāvēto Maskavas CSKA.

Jau ziņots, ka astotdaļfināla pirmajās spēlēs otrdien Francijas čempionvienība Parīzes «Saint-Germain» (PSG) savās mājās ar 2:1 uzvarēja Londonas «Chelsea» no Anglijas, bet pērnās sezonas Portugāles labākā komanda Lisabonas «Benfica» savā laukumā ar 1:0 uzveica Krievijas klubu Sanktpēterburgas «Zeņit».

Pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas uzvarētāja Spānijas komanda «Barcelona» nākamnedēļ astotdaļfināla pirmajā mačā viesosies pret Anglijas premjerlīgas komandas Londonas «Arsenal».

Nākamnedēļ astotdaļfinālā spēkosies arī Itālijas un Vācijas čempiones - attiecīgi Turīnas «Juventus» pret Minhenes «Bayern». Savā starpā cīnīsies arī Nīderlandes komanda Eindhovenas PSV un Madrides «Atletico» no Spānijas, kā arī Anglijas klubs Mančestras «City» un Ukrainas vienība Kijevas «Dinamo», kurai varētu palīdzēt arī Latvijas aizsargs Vitālijs Jagodinskis, kurš ziemas pārtraukumā trenējas ar šo komandu.

Astotdaļfināla pirmās spēles tiks izspēlētas laikā no 16. līdz 24.februārim, bet atbildes spēles risināsies periodā starp 8. un 16.martu.

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, izņemot finālu, uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies «San Siro» stadionā Milānā.

Pērn par UEFA Čempionu līgas titula ieguvēju kļuva «Barcelona», kas finālā ar 3:1 pieveica «Juventus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu