Felpss diskvalificēts uz sešiem mēnešiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

18 olimpisko zelta medaļu ieguvējs peldēšanā amerikānis Maikls Felpss saņēmis sešu mēnešu diskvalifikāciju un nepiedalīsies pasaules čempionātā, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

29 gadus vecais sportists šādu sodu saņēmis par auto vadīšanu dzērumā un ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu. Viņš savu vainu notikušajā atzina un par izdarīto pauda nožēlu.

Diskvalifikāciju, kas ir spēkā līdz 2015. gada 5. martam, viņam piesprieda ASV Peldēšanas federācija.

Svētdien savā «Twitter» kontā Felpss informēja, ka vēlas kādu laiku atpūsties no peldēšanas. Tomēr viņam atļauts trenēties savā klubā. Viņš diskvalificēts no sacensībām līdz nākamā gada 5. martam, taču ASV Peldēšanas federācija un sportists vienojušies, ka viņš nestartēs pasaules čempionātā, kas augusta sākumā paredzēts Krievijas pilsētā Kazaņā.

Publika gaida vai Felpss izvēlēsies startēt 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, lai papildinātu savu 22 olimpisko medaļu krājumu. Pēc Londonas olimpiskajām spēlēm Felpss paziņoja par karjeras beigām, taču vēlāk pārdomāja un šā gada sākumā atgriezās baseinā.

ASV peldētājs ir visu laiku medaļām visbagātākais sportists olimpisko spēļu vēsturē.

Pēc atvadīšanās no lielā sporta (2012. gada olimpiskās spēles Londonā) Felpss šogad atgriezās sportā, lai gatavotos 2016. gada Olimpiādei Riodežaneiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu