«Chelsea» pārspēj «Arsenal» notikumiem bagātā Londonas derbijā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Notikumiem bagātā Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta Londonas klubu derbijā svētdien kopvērtējuma līderi «Chelsea» ar 2:0 (1:0) savā laukumā uzvarēja «Arsenal» komandu.

Spēles 27.minūtē «Chelsea» komandu no 11 metru soda sitiena atzīmes vadībā izvirzīja beļģu pussargs Edens Azārs, bet 78.minūtē pēc lieliskas spāņu pussarga Franseska Favregasa piespēles 2:0 panāca Spānijas izlases uzbrucējs Djegu Košta.

Pirmajā puslaikā laukumu traumas dēļ pameta «Chelsea» komandas vārtsargs Tibo Kurtuā, kuram pēc smagas sadursmes ar čīlieti Aleksi Sančesu pa ausi sāka tecēt asinis. Savukārt citā epizodē laukuma malā saķērās abu komandu galvenie treneris Žozē Mourinju un Arsēns Vengers, kā rezultātā «Arsenal» komandu vadošais Vengers pagrūda savu kolēģi.

«Chelsea» komanda kā vienīgā turnīrā cīnās bez zaudējumiem, bet «Arsenal» vienībai šīs bija pirmā neveiksme sacensībās.

«Chelsea» pārsvars pār saviem tuvākajiem sekotājiem un valsts čempioniem Mančestras «City» saglabājies piecu punktu izteiksmē. «City» futbolisti sestdien ar 2:0 (0:0) izbraukumā pārspēja Birmingemas «Aston Villa», kad vārtus cīņas pēdējo astoņu minūšu laikā guva kotdivuāriešu pussargs Jaja Turē un argentīniešu uzbrucējs Serhio Agvero.

Starp turnīra vadošajām komandām joprojām ir sezonas ievadā teicami spēlējošā «Southampton», kas gan svētdien ar 0:1 (0:1) izbraukumā zaudēja Totenhemas «Hotspur», bet uz ceturto vietu pakāpusies neveiksmīgo sezonas sākumu pārvarējusī Mančestras «United» komanda, kas svētdien ar 2:1 (1:0) savā laukumā apspēlēja Liverpūles «Everton».

Šajā mačā savus pirmos vārtus Mančestras klubā guva kolumbiešu uzbrucējs Radamels Falkao, bet par galveno cīņas varoni kļuva mājinieku spāņu vārtsargs Davids de Heja, kurš cīņas gaitā atvairīja 11 metru soda sitienu un vēl vairākas reizes glāba savu komandu.

Pēc septiņām kārtām kopvērtējuma līdere ar 19 punktiem ir «Chelsea» komanda, bet ar 14 punktiem seko Mančestras «City». Par punktu mazāk ir «Southampton» futbolistiem, bet Mančestras «United» ieņem ceturto vietu ar 11 punktiem. Tikpat punktu ir arī Svonsī «City» un «Hotspur» komandām, bet «Arsenal», «Liverpool» un «Aston Villa» vienībām ir pa desmit punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu