Vairogs pievienojies «Valmiera/ORDO» komandai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Basketbola klubam «Valmiera/ORDO» pievienojies pieredzējušais uzbrucējs Akselis Vairogs, kurš komandā atgriezies pēc desmit gadu pārtraukuma, vēsta vienības preses dienests.

195 cm garais uzbrucējs tieši Valmierā 2005./2006. gada sezonā sevi skaļi darīja zināmu plašākai Latvijas basketbola sabiedrībai. Spēlējot Valmieras «Lāčplēša alus» sastāvā, Vairogs kļuva par Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonas rezultatīvāko spēlētāju, vidēji gūstot 20,9 punktus.

Kluba «Valmiera/ORDO» sastāvā 30 gadus vecais basketbolists «aizpildīs robu» komandas komplektācijā, kas radies pēc Haralda Kārļa gūtās krustenisko saišu traumas.

Šo sezonu Vairogs sāka Lietuvas čempionāta komandā Paņevežas «Lietkabelis», tomēr traumas dēļ basketbolists laukumā izgāja vien četrās spēlēs un janvārī pārtrauca sadarbību ar Lietuvas komandu.

Iepriekšējās trīs sezonās uzbrucējs bija komandas kapteinis Roberta Štelmahera vadītajā BK «Ventspils», pērnajā sezonā «Aldaris» LBL turnīrā vidēji gūstot 6,9 punktus, savukārt Eirokausā BK «Ventspils» tābrīža kapteinim vidēji gūti 9,8 punkti.

«Pēc Haralda Kārļa ceļgala traumas, kas diemžēl nozīmēja, ka šosezon viņš laukumā vairs neatgriezīsies, izskatījām dažādas opcijas par iespējamiem viņa aizstājējiem, taču neko nesasteidzām,» sacīja «Valmiera/ORDO» ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš. «Īstajā brīdī parādījās ļoti laba kandidatūra Akseļa Vairoga personā, un ilgākā sarunu procesā gan ar pašu Akseli, gan viņa aģentu izdevās vienoties par abām pusēm izdevīgu risinājumu.»

Savas karjeras laikā Vairogs pārstāvējis arī Francijas komandu «Bordeaux» un Polijas čempionāta vienību Vroclavas «Slask».

«Esmu ļoti gandarīts atgriezties Valmierā un ticu, ka kopā ar komandu un treneriem mums izdosies uzlabot komandas spēli tā, lai sezonas beigās tiktu sasniegts vēlamais rezultāts,» norāda Vairogs. «Komanda ir labā līmenī, ar latviešu spēlētāju sastāvu un tas ir tieši tas, kas vajadzīgs! Paldies komandas vadībai un atbalstītājiem par uzticēšanos, esmu gatavs doties laukumā!».

Nākamo spēli «Valmiera/ORDO» aizvadīs trešdien, Vidzemes Olimpiskajā centrā tiekoties ar saviem tuvākajiem sekotājiem «Aldaris» LBL turnīra tabulā «Liepāja/Triobet» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu