O'Salivans pārāk mazas naudas balvas dēļ izvairās no maksimālā breika veikšanas

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Snūkera superzvaigzne Ronijs O'Salivans pirmdien tīšām izvairījās no maksimālā 147 punktu breika veikšanas, jo uzskata, ka Velsas atklātā čempionāta piedāvātā naudas balva ir pārāk maza.

O'Salivans pirmās kārtas mačā ar 4:1 pieveica Beriju Pinčesu, tomēr noslēdzošajā freimā savāca 146, nevis 147 punktus, jo kādā epizodē viņš pārsteidzoši iesita nevis melno, bet rozā bumbiņu.

Pēc cīņas O'Salivans nenoliedza, ka savas karjeras četrpadsmito maksimālo breiku nav sasniedzis tikai tāpēc, ka organizatoru piedāvātā 10 000 mārciņu (12 000 eiro) naudas balva par šādu sasniegumu, viņaprāt, ir pārāk maza.

«Es varēju sist melno un, iespējams, sasniegtu 147,» O'Salivans teica intervijā «BBC Wales». «Zināju, ka piedāvājumā ir desmit tūkstoši, un nodomāju, ka tas ir tiešām lēti. Maksimuma sasniegšana ir milzīgs panākums, un domāju, ka tas ir nedaudz vairāk vērts par desmit tūkstošiem. Ja naudas balva pacelsies, iešu pēc 147 punktiem, bet arī 146 ir labi.»

2010.gadā Glāzgovā notikušajā turnīrā «World Open» O'Salivans, finālspēlē dodoties maksimālā breikā, atteicās sist noslēdzošo melno bumbiņu, protestējot, ka turnīrā nav naudas balvu par maksimālo breiku. Toreiz viņu nācās pierunāt spēles tiesnesim.

Piemēram, pērn decembrī notikušajā Lielbritānijas čempionāta finālā Nīls Robertsons par maksimālo breiku ieguva 44 000 mārciņu - 40 000 par maksimālo breiku un 4000 par turnīra augstāko breiku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu