Iespaidīgi pastiprinātie «Barons kvartāls» piekāpjas «Jūrmala»/«Fēnikss» komandai (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Neskatoties uz Kristapa Valtera un Ernesta Kalves debiju, neveiksmi «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē sestdien piedzīvoja «Barons kvartāls», kas ar rezultātu 65:87 (12:17, 23:15, 13:30, 17:25) izbraukumā piekāpās «Jūrmala»/«Fēnikss» spēlētājiem.

Pārpildītajā Lapmežciema sporta zālē pirmos desmit punktus mačā guva iespaidīgu sastāvu nokomplektējušie viesi, kuru rindās otro maču aizvadīja arī Kaspars Kambala un Gatis Jahovičs, tomēr pēc vairākām spēlētāju maiņām «Barons kvartāls» apstājās. Nākamos 13 punktus jau guva «Jūrmala»/«Fēnikss», turklāt septiņus no tiem sameta Dāvis Čoders, un mājinieki pārņēma vadību. Savukārt pēc pirmās ceturtdaļas «Barons kvartāls» zaudēja ar 12:17.

Otrā ceturtdaļa sākās ar Valtera un Kalves realizētiem tālmetieniem, turklāt pēc otrā Kalves trīspunktu metiena «Barons kvartāls» beidzot atguva vadību ar 22:21. Turpinājumā atraisījās arī citi spēlētāji, kas viesiem deva vadību ar 33:27, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar 35:32 Rīgas kluba labā.

Otrā puslaika sākumā «Barons kvartāls» komandai bija grūtības ar emociju savaldīšanu, Kambalam nopelnot nesportisko, bet Kalvem tehnisko piezīmi, un tas izpaudās arī rezultātā, divkārtējiem valsts čempioniem nokļūstot iedzinējos. Gūstot pēdējos septiņus punktus ceturtdaļā, «Jūrmala»/«Fēnikss» pārņēma vadību ar 62:48, turklāt Kambala jau bija atstājis laukumu ar piecām piezīmēm.

Ceturtajā ceturtdaļā «Barons kvartāls» komandai lauzt spēles gaitu neizdevās, un tika ciesta neveiksme.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Ervīns Jonāts, 18 punktus pievienoja Uģis Pinete, bet Mārtiņš Laksa izcēlās ar 14 punktiem.

Tikmēr «Barons kvartāls» rindās Valters guva 15 punktus un izpildīja četras rezultatīvas piespēles, bet Artūrs Bricis sameta 14 punktus un izcīnīja piecas bumbas zem groziem.

Kā zināms, jauno sezonu abas komandas uzsāka trešdien, kad jūrmalnieki ar 61:66 piekāpās «Liepāju»/«Triobet», bet «Barons kvartāls» ar 77:70 pieveica «Latvijas Universitāti» (LU).

«Jūrmala»/«Fēnikss» pēc aizvadītajā sezonā izcīnītās ceturtās vietas Ainara Zvirgzdiņa vietā galvenā trenera postenī stājās Arnis Vecvagars, bet šosezon komanda debitēs Baltijas Basketbola līgā (BBL).

Vēl vienā duelī sestdien «Valmiera» uzņem Latvijas vicečempionus «VEF Rīga».

«Valmiera» jauno sezonu šonedēļ sāka ar uzvaru, spraigā duelī ar 90:89 uzvarot pagājušās sezonas bronzas medaļniekus «Jēkabpili», bet «VEF Rīga» ar 80:55 uzvarēja «Jelgava».

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komandu, ko iepriekš sauca «LMT Basketbola akadēmija», jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī.

Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas - «VEF Rīga», «Ventspils», «Jēkabpils», «Valmiera», «Jūrmala»/«Fēnikss», «Latvijas Universitāte» (LU), «Saldus», «Jelgava», «Barons kvartāls» un «Liepāja»/«Triobet».

Regulārajā čempionātā «VEF Rīga» ar «Ventspili» aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. «Ventspils» vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies pa četrām reizēm. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas «Aldaris» LBL finālā «Ventspils» ar 4-1 pārspēja «VEF Rīga», valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika «Jēkabpils» basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu