Dacjuku atzīst par aizvadītās nedēļas labāko NHL spēlētāju

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Detroitas «Red Wings» komandas krievu uzbrucējs Pāvels Dacjuks atzīts par aizvadītās nedēļas pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Dacjuks aizvadītajā nedēļā guva piecus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Četrās spēlēs «Red Wings» izcīnīja septiņus no astoņiem punktiem, kas bija maksimums, ko šajos mačos bija iespējams iegūt.

37 gadus vecais krievu hokejists 8. februāra spēlē guva divus vārtus, palīdzot «Red Wings» ar 3:0 pārspēt Atlantijas divīzijas līderi Floridas «Panthers». Šī bija pirmā spēle šosezon, kurā Dacjuks pretinieku vārtos iemeta vairāk par vienu ripu.

Savukārt svētdien hokejists guva divus vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli, sekmējot «Red Wings» uzvaru ar 6:5 pret Bostonas «Bruins». Šajā mačā krievu hokejists guva savu 900. rezultativitātes punktu NHL regulārajā čempionātā.

Dacjuks visu savu NHL spēlētāja karjeru pavadījis tieši «Red Wings» komandā. Šā kluba rindās viņš kļuvis par sesto spēlētāju, kurš sasniedzis 900 rezultativitātes punktu robežu, - to paveikuši arī kanādieši Gordijs Hovs, Stīvs Aizermans un Alekss Delvečio, zviedrs Niklass Lidstrēms un krievs Sergejs Fjodorovs.

Par nedēļas otro zvaigzni atzīts Ņujorkas «Rangers» zviedru vārtsargs Henriks Lundkvists, kurš komandai palīdzēja izcīnīt trīs uzvaras četros mačos. Vienīgo zaudējumu komanda piedzīvoja, kad zviedrs nespēlēja.

Lundkvists trīs spēlēs vidēji mačā ielaida vien 0,67 ripas un atvairīja 97,6% pretinieku metienu. Uzvarā ar 3:0 pret Pitsburgas «Penguins» zviedru vārtsargs atvairīja 34 pretinieku metienus un 58. reizi karjerā NHL regulārajā čempionātā aizvadīja «sauso» spēli.

Savukārt trešās zvaigznes gods ticis Bostonas «Bruins» kanādiešu uzbrucējam Bredam Maršānam, kurš guva četrus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, veicinot divas komandas uzvaras četros mačos.

Maršāns guvis vārtus septiņos mačos pēc kārtas, kas ir rekords viņa karjerā. Ar precīzu metienu viņš izcēlies 12 spēlēs pēdējo 13 maču laikā. Šāda sērija nevienam nebija izdevusies kopš 1998./1999. gada sezonas, kad to paveica soms Tēmu Selenne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu