Rastorgujevam neveiksmīga šaušana stāvus un 21.vieta iedzīšanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien aizvadīja ļoti neveiksmīgu šaušanu stāvus, paliekot 21.vietā ASV notiekošajā Pasaules kausa izcīņas astotā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Pēc septītās vietas sprintā Rastorgujevs aukstos laikapstākļos notikušajā iedzīšanā guļus šaušanā aizvēra visus desmit mērķus, kas ļāva iesaistīties cīņā par vietu pirmajā trijniekā, tomēr sekojošajās divās ugunslīnijās stāvus viņš kopā pieļāva septiņas kļūdas, atkrītot daudz zemāk.

Uzvaru piektdien izcīnīja titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš četrās šaušanās pieļāva divas kļūdas un finišā par 24,8 sekundēm apsteidza sprintā uzvarējušo norvēģi Juhannesu Tingnesu Bē. Norvēģis lielāko daļu distances bija stabils līderis, bet noslēdzošajā šaušanā pieļāva divas no savām trim kļūdām.

Savukārt trešo vietu ar divām kļūdām izcīnīja krievs Antons Šipuļins, kurš uzvarētājam zaudēja jau vairāk nekā minūti.

Tikmēr Rastorgujevs no Furkada finišā atpalika par trim minūtēm un 21,7 sekundēm.

Neskatoties uz lēnu šaušanu, Rastorgujevs pēc pirmās viesošanās ugunslīnijā bija pacēlies uz piekto vietu, bet otrajā jau ieslēpoja kopā ar otrajā vietā esošo Furkadu. Arī šajos piecos šāvienos Latvijas sportists bija nekļūdīgs, paceļoties uz ceturto pozīciju.

Trešās šaušanas laikā pūta spēcīgāks vējš un vissāpīgāk tajā klājās tieši Rastorgujevam, kurš ne tikai šāva lēnām, bet arī pieļāva trīs kļūdas un tas lika atkrist uz desmito pozīciju, tiesa, pirmais četrinieks joprojām bija pusminūtes attālumā. Tomēr ceturtajā šaušanā sniegumu neizdevās uzlabot, tika pieļautas vēl četras kļūdas un nācās palikt ārpus pirmā divdesmitnieka.

Kā zināms, ceturtdien sprintā Rastorgujevs devās pēc ļoti augstas pozīcijas, tomēr pēdējā aplī zaudēja daudz laika un palika septītais. Piektdien kļuva zināms, ka sportists distances beigu daļā piedzīvojis ļoti sāpīgu kritienu.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem vēl vairāk līderpozīcijā nostiprinājies Furkads, kuram tagad ir 917 punkti. Viņam ar 694 punktiem seko Šipuļins, bet trešo vietu ar 606 punktiem ieņem norvēģis Tarjeijs Bē, kurš iedzīšanā ieņēma 19.vietu.

Savukārt Rastorgujevs ar 289 punktiem saglabājis 23.pozīciju.

Turpinājumā piektdien plkst.20.10 pēc Latvijas laika sāksies desmit kilometru iedzīšana dāmām, kurā Baibai Bendikai būs 15.numurs, startējot minūti un 4,9 sekundes aiz čehietes Gabrielas Soukalovas.

Bendika ceturtdien 7,5 kilometru sprinta distancē sašāva visus desmit mērķus un turpināja savu lielisko rezultātu sēriju sacensībās Ziemeļamerikā.

Kā zināms, pagājušajā sestdienā Kanādā notikušajās sacensībās ar masu startu Rastorgujevs no pēdējās ugunslīnijas izslēpoja otrajā vietā, bet līdz finišam spēku izsīkuma dēļ atkrita uz piekto vietu.

Rastorgujevs savas karjeras laikā izcīnījis četras ceturtās vietas Pasaules kausa posmu sacensībās, bet ne reizi nav kāpis uz goda pjedestāla. Latvijas biatlonisti medaļas Pasaules kausa posmos nav izcīnījuši desmit sezonas, kad 2005./2006.gada sezonā divreiz labāko trijniekā finišēja Ilmārs Bricis.

Savukārt Bendika pirms šīs sezonas Pasaules kausa posmos ne reizi nebija iekļuvusi pirmajā sešdesmitniekā, bet šosezon vairākkārt laboja karjeras rekordu un Pasaules kausa Itālijā izcīnīja 41.vietu desmit kilometru iedzīšanas sacensības.

Savukārt pirms nedēļas Bendika pārsteidza sporta pasauli, sensacionāli izcīnot piekto vietu sprinta sacensībās Kanādā, kas bija labākais rezultāts Latvijas dāmu biatlona vēsturē.

Iepriekšējo reizi no Latvijas biatlonistēm Pasaules kausa kopvērtējuma punktus bija nopelnījusi Žanna Juškāne, kura 2014.gada sākumā guva 24.vietu Somijas pilsētā Kontiolahti notikušajās sprinta sacensībās. Savulaik veiksmīgākā latviešu biatloniste Madara Līduma savā karjerā augstāko rezultātu sasniedza Turīnas olimpiskajās spēlēs, izcīnot desmito vietu 15 kilometru distancē, bet Pasaules kausā viņai labākā bija 11.vieta 2007./2008.gada sezonas sacensībās sprintā Estešundā.

Abos Ziemeļamerikas posmos startē tikai divi vadošie Latvijas biatlonisti. Okeāna otrā pusē sācies Pasaules kausa sezonas trešais trimestris. Pēc šīs nedēļas sacensībām marta pirmajā pusē Oslo apkārtnē, Holmenkollenē, risināsies pasaules čempionāts, bet sezona noslēgsies ar Pasaules kausa devīto posmu, kas notiks Hantimansijskā.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27.vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu