Kurš ir rezultatīvākais futbolists Eiropas top līgās?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vai zināt, kurš futbolists ir 2015./2016. gada sezonas rezultatīvākais spēlētājs Eiropas top čempionātos līdz šim? Nē, tas nav argentīnietis Lionels Mesi vai brazīlietis Neimars. Visvairāk vārtu guvis un rezultatīvas piespēles veicis Zviedrijas izlases uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs.

34 gadus vecais Ibrahimovičs pārstāv Francijas augstākās līgas līdervienību Parīzes «Saint-Germain», kuras rindās šosezon «Ligue 1» piedalījies 20 mačos, izceļoties ar 21 vārtu guvumu un 8 rezultatīvām piespēlēm partneriem.

Ibrahimovičs 11 no vārtu guvumiem guvis un četras piespēles veicis, spēlējot savu līdzjutēju priekšā. Kopumā viņa kontā 29 rezultativitātes punkti, kas ir visvairāk starp visiem spēlētājiem Eiropas spēcīgākajos nacionālajos čempionātos.

Tuvākais sekotājs Ibrahimovičam ir Spānijas kluba Madrides «Real» zvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš «La Liga» turnīrā 19 reižu pārspējis pretinieku vārtsargus un veicis 7 rezultatīvas piespēles partneriem, nopelnot 26 rezultativitātes punktus pēc sistēmas vārti + piespēles.

Līdzās Ronaldu šajā sarakstā atrodas «Barcelona» Urugvajas uzbrucējs Luiss Suaress. Viņš Spānijas čempionātā jeb «La Liga» guvis 20 vārtus un izpildījis sešas rezultatīvas piespēles.

Lieliski šo sezonu aizvada Itālijas A sērijas čempionāta komandas «Napoli» argentīniešu uzbrucējs Gonsalo Igvains, kas nacionālajā turnīrā guvis 24 vārtus un izpildījis divas rezultatīvas piespēles.

Visiem trijiem šiem futbolistiem pa 26 punktiem.

Ar 24 punktiem (20+4) izcēlies Vācijas bundeslīgas kluba Dortmundes «Borussia» uzbrucējs Pjērs Emeriks Obamejangs no Gabonas.

Tikmēr Anglijas premjerlīgā 14 vārtus guvis un 10 rezultatīvas piespēles veicis šosezon pārsteidzoši spēlējošās Lesteras «City» pussargs alžīrietis Rijiāds Mahrezs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu