Latvijas bendija izlase pamet pasaules čempionāta A divīziju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas bendija izlase sestdien piedzīvoja zaudējumu Krievijā notiekošā pasaules čempionāta A divīzijas spēlē par septīto vietu, tādējādi ierindojoties pēdējā, astotajā vietā un pametot augstāko divīziju.

Latvija sestdien mačā par septīto vietu ar 0:15 kapitulēja ASV valstsvienībai. Tas latviešiem bija pirmais «sausais» zaudējums šajā turnīrā.

Kā zināms, apakšgrupu turnīrā Latvija trīs cīņās piedzīvoja trīs neveiksmes, vispirms pirmdien ar 1:11 piekāpjoties ASV, dienu vēlāk ar 3:17 zaudējot Baltkrievijai, bet trešdien ar 2:18 kapitulējot Norvēģijai. Līdz ar to trijās apakšgrupas spēlēs Latvijas kopējā vārtu attiecība bija 5:47.

Savukārt ceturtdien ceturtdaļfinālā Latvija piedzīvoja smagu sagrāvi, ar 3:28 kapitulējot Zviedrijai.

Latvija šo pasaules čempionātu noslēgusi pēdējā, astotajā, vietā, līdz ar to tai nākamgad būs jāsacenšas par divīziju zemākā turnīrā. Viņas vietu nākamajā gadā ieņems B divīzijas sacensību uzvarētāja, kas kļūs zināma nākamnedēļ.

Zīmīgi, ka pērn mačā par septīto vietu Latvija spēkojās tieši ar ASV izlasi, bet toreiz latvieši svinēja panākumu ar 6:4.

Krievijā pasaules čempionāts bendijā norisinās jau trešo gadu pēc kārtas, turklāt ikreiz triumfējusi mājinieku komanda, finālā pieveicot Zviedriju. Pasaules čempionāts bendijā norisinās kopš 1957.gada, bet 34 reizes par čempioniem kļuvusi Krievija/PSRS vai Zviedrija, turklāt šīs komandas ne reizi nav palikušas bez godalgām.

Pērn Latvijas izlase otro gadu pēc kārtas triumfēja B divīzijā, bet pēc tam piedalījās arī A divīzijas sacensībās, ceturtdaļfinālā ar 2:14 kapitulējot Zviedrijai, bet vēlāk spēlē par septīto vietu pārspējot ASV.

Šogad A un B divīzijās kopumā piedalās 18 komandas, kas ir jauns turnīra rekords.

Pasaules čempionāta A divīzijas turnīrs norisināsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu