Lēnākais ceļš uz Rio olimpiskajām spēlēm. Kāds tas būs?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«The Slowest Way to Rio» (Lēnākais ceļš uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm) jaunais gads sācies ar apņemšanos – projektam būt! Mūsu vēlme vienmēr ir bijusi būt atklātiem un teikt patiesību, pat ja tas ir nepatīkami. Pirms svētkiem komanda saņēma noraidošu atbildi no ļoti liela potenciāla atbalstītāja, ar kuru jau vairākus mēnešus notika projekta saskaņošana un tam bija pozitīvas tendences. Sākotnēji, protams, nevarējām samierināties ar pārmaiņām, bet pēc vairākkārtējām prāta vētrām sapratām, ka tas viss ir daļa no procesa kā neatņemama sastāvdaļa ceļā, kuru esam izvēlējušies.

Līdztekus tam notikusi arī detalizēta maršruta izvērtēšana, budžeta pārrēķināšana, konsultēšanās ar burātājiem, pieredzējušiem okeāna airētājiem no Kanādas, Lielbritānijas, Austrālijas, ASV.

Šā visa rezultātā esam pieņēmuši lēmumu, lai iegūtu papildu laiku finansējuma sagādei un ietu kopsolī ar dabu (lasiet – okeāna valdošās straumes un valdošie vēji). Visu fokusu liksim uz Atlantijas okeāna šķērsojumu airu laivā – bez motora, burām vai atbalsta kuģa, paļaujoties tikai uz cilvēka ģenerētu spēku.

Šobrīd izmantojam laiku, lai uzrunātu ne tikai organizācijas, kā esam darījuši līdz šim, bet arī visus jūs - līdzsekotājus, īkšķa turētājus, laba vēlētājus - katram ņemt mazu (jebkurš skaitlis virs nulles ir atbalsts), bet ļoti nozīmīgu dalību Lēnākajā ceļā uz Rio, kam pašlaik trūkst 34 575 EUR.

Tātad esam apņēmības pilni un negrasāmies «mest mieru»!

Maršruts: Luderitz (Namībija) – Riodežaneiro (Brazīlija), provizoriski 6000 km atklātais okeāns, paredzamais laiks - 90–100 dienu.

Starts 2016. gada 8. maijā.

2015. gada decembrī notika publisks pasākums, kurā leģendāro okeāna airu laivu varēja apskatīt klātienē pie Bastejkalna Rīgas kanālā. Tur komanda arī satika profesionālo sporta laivu ražošanas uzņēmuma «Prestol» pārstāvjus, kuri laipni atvēlēja palīdzību laivas remontam un sagatavošanai pirms nozīmīgā Atlantijas okeāna šķērsojuma.

Komanda līdztekus aktīvajam treniņu, mācību un budžeta sagādes procesam katru nedēļu ar iedvesmas un piedzīvojumu lekcijām viesojas dažādās Latvijas skolās. Ja vēlaties, lai «Bored of Borders» paviesojas arī jūsu skolā, droši rakstiet uz karlis@boredofborders.com.

«Bored of Borders» nepieciešamā budžeta sagādei izveidojusi atraktīvu restorānu «As slow as possible», kura ēdienkarte sastāv no dažādiem pamatēdieniem, uzkodām un desertiem. Links uz restorānu šeit - http://www.boredofborders.com/#!supportswtr/c1uwo

Ziedojumiem no juridiskām personām

Biedrība jūrmalas alpīnistu klubs «9.3 Mezgli»

Banka: Swedbank AS

Konta Nr. LV43HABA0551036868943

Reģistrācijas Nr. 40008172652

Adrese: Nīcas iela 3, Jūrmala, Latvija

Ziedojumiem no fiziskām personām

Kārlis Bardelis

Banka: Swedbank AS

Konta Nr. LV75HABA0551008373550

Līdz šim ar neordinārā restorāna starpniecību izdevies piesaistīt 1825 EUR no nepieciešamajiem 36400 EUR. Ja visi, kuri lasa šo ziņu, šobrīd palīdzētu vien ar 5 eiro, tad projekta budžeta vākšana beigtos pēc 1 stundas, tāpēc aicinām jebkuru lasītāju, līdzsekotāju palīdzēt īstenoties šim unikālajam projektam. Laipni lūgti uz klāja!

www.boredofborders.com;
facebook.com/Bored-of-Borders;

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu