Noskaties: Grieķu futbolisti, pieminot mirušos migrantus, veic sēdošo protestu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Grieķijas otrās līgas futbolisti piektdien veica sēdošo protestu, pieminot migrantus, kas katru dienu iet bojā jūrā, cenšoties sasniegt Eiropu.

Futbolisti no Larisas AEL un «Acharnaikos» komandām pēc spēles sākšanās pirmās divas minūtes sēdēja laukuma centrā.

Kā paziņojumā pavēstīja AEL komanda, protests noticis, «pieminot simtiem bērnu, kas katru dienu iet bojā Egejas jūrā, jo Eiropas Savienībai (ES) un Turcijai ir briesmīga apātija».

Grieķijai piederošās salas Egejas jūrā Turcijas piekrastes tuvumā ir kļuvušas par galveno tranzīta zonu migrantiem un bēgļiem, kas no Turcijas teritorijas ar nedrošām laivām vai kuģiem dodas uz Eiropu. Šajos bīstamajos braucienos ir gājuši bojā simtiem cilvēku.

Vien sestdien vismaz 33 migranti gāja bojā, kad viņu laiva noslīka Egejas jūrā, ceļojot no Turcijas uz Grieķiju. Kā ziņo ANO, šogad Grieķijā jau ieradušies vairāk nekā 46 000 migranti, bet aptuveni 200 bīstamajā ceļā gājuši bojā.

Pēdējā laikā ES dalībvalstu vidū pieaudzis spiediens pret Grieķiju imigrantu krīzes sakarā un vairākas valstis pat ieteikušas uz laiku izslēgt to no Šengena zonas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu