Kristofešens uzvar slalomā; Vona uzvar supergigantā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Norvēģu kalnu slēpotājs Henriks Kristofešens svētdien Austrijā pēc neveiksmīga pirmā brauciena uzvarēja slaloma sacensībās Pasaules kausa posmā, savukārt Itālijā dāmu sacensībās supergigantā uzvarēja amerikāniete Lindsija Vona, kļūstot par kopvērtējuma līderi.

Pašlaik 21 gadu vecais Kristofešens pēc pirmā brauciena bija vien 12.vietā, taču divu braucienu summā uzvarēja sacensībās ar rezultātu viena minūte un 43,96 sekundes.

Otro vietu ieguva Pasaules kausa ieguvējs austrietis Marsels Hiršers, kurš uzvarētājam zaudēja 0,03 sekundes.

Savukārt trešajā vietā ierindojās vācietis Frics Dopfers, kurš pirmajā braucienā uzrādīja labāko rezultātu.

Kristofešens uzvarējis piecās no sešām slaloma sacensībām šosezon Pasaules kausa posmos.

Pirmajā braucienā startēja Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš ieņēma 37.vietu un otrajam braucienam nekvalificējās.

Norvēģu kalnu slēpošanas zvaigzne Aksels Lunns Svindāls, kurš ir pašreizējais Pasaules kausa kopvērtējuma līderis, pēc sestdien nobrauciena sacensībās piedzīvotā kritiena šosezon vairs nevarēs atgriezties trasē.

Svindāls joprojām ir kopvērtējuma līderis ar 916 punktiem, Hiršers ierindojas otrajā pozīcijā ar 889 punktiem, bet trešo vietu ieņem Kristofešens ar 771 punktu. Tikmēr Zvejnieks ar pieciem punktiem atrodams 135.pozīcijā.

Supergiganta sacensībās dāmām Vona uzvarēja ar rezultātu minūte un 26,55 sekundes, bet otro vietu ieguva Lihtenšteinas kalnu slēpotāja Tīna Veirātere, kura uzvarētājai zaudēja 0,69 sekundes.

Savukārt trešā bija vāciete Viktorija Rebensburga, kura Vonai zaudēja 1,15 sekundes, taču par nieka 0,04 sekundēm apsteidza austrieti Kornēliju Hiteri.

Vona izcīnīja savu 75.uzvaru Pasaules kausa posmos. Viņai pietrūkst 11 uzvaras līdz Zviedrijas slavenā kalnu slēpotāja Ingemara Stēnmarka rekordam.

Sezonas kopvērtējumā Vona kļuvusi par līderi ar 900 punktiem, apsteidzot šveicieti Laru Gutu, kura svētdien supergigantā ieguva piekto vietu un ar 855 punktiem atkāpusies uz otro pozīciju. Savukārt trešā kopvērtējumā ir Frīda Hansdotere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu