Pašnāvību izdarījis 2001.gada pasaules čempions treka riteņbraukšanā Sasons

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/alesadam

Bijušais Francijas profesionālais riteņbraucējs Robērs Sasons, kurš 2001.gadā kļuva par pasaules čempionu treka riteņbraukšanā, 37 gadu vecumā izdarījis pašnāvību.

Sasons jau vairākus gadus cīnījās ar vēzi, tāpēc savām mocībām nolēma pielikt punktu, paziņoja Jaunkaledonijas Riteņbraukšanas komiteja.

«Mēs esam ļoti satriekti par Sasona nāvi. Zināju, ka viņš ir slims, tomēr nevarēju iedomāties, ka tas novedīs pie šāda iznākuma... Ir ļoti žēl, jo mūs atstājis lielisks čempions, vīrs, kurš mina pedāļus kā neviens cits,» sacīja Jaunkaledonijas Riteņbraukšanas komitejas vadītājs Žerārs Salons.

Sasons piedzima Numeā, Francijai piederošajā Klusā okeāna salu grupā Jaunkaledonijā.

No 2000. līdz 2003.gadam viņš pārstāvēja franču komandu «Cofidis». Sasons 2000.gadā piedalījās Sidnejas olimpiskajās spēlēs, bet gadu vēlāk izcīnīja pasaules čempiona titulu treka riteņbraukšanā Medisona braucienā. Vēl pēc diviem gadiem Sasons kļuva par pasaules vicečempionu skrečā.

2004.gadā Sasons par dopinga lietošanu saņēma divu gadu diskvalifikāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu