Nitiša komandas biedrs Bakerūds pievienosies amerikāņu autosporta zvaigznes Bloka pārstāvētajai vienībai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: WWW.RALLYCROSSRX.COM

Latvijas rallijkrosa braucēja Reiņa Nitiša pārstāvētās komandas «Olsbergs MSE» braucējs norvēģis Andreass Bakerūds karjeru turpinās atraktīvās amerikāņu autosporta zvaigznes Kena Bloka pārstāvētajā «Ford Performance» vienībā, kas arī startēs pasaules čempionātā «SuperCar» klasē, informē sacensību rīkotāji. Tādējādi paredzams, ka latvietim gaidāmajā sezonā būs jauns komandas biedrs.

«Esmu ļoti iepriecināts par iespēju braukt kopā ar Bloku viņa pārstāvētajā komandā, kas ir viena no labākajām autosporta pasaulē,» teica 2011. un 2012.gada Eiropas čempions «Super1600» klasē Bakerūds. «Dievinu rallijkrosu, un man ir iespēja aizvadīt vienu labu sezonu pēc otras. Komanda mums būvē vienu no labākajām mašīnām, ar kādu vien var sacensties rallijkrosā.»

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Peters Sūlbergs, kurš triumfēja otro gadu pēc kārtas. Tikmēr Bakerūds ieņēma ceturto vietu, no pirmā trijnieka atpaliekot par diviem punktiem, bet Nitišs sezonu noslēdza septītajā vietā.

Kā zināms, Bloks šogad aizvadīs pilnu sezonu pasaules rallijkrosa čempionātā, līdz ar to apmeklēs arī Rīgā gaidāmās sacensības. Pasaules rallijkrosa čempionātā prestižākajā «SuperCar» klasē Bloks debitēja 2014.gadā Norvēģijas posmā, kurā uzvarēja Nitišs, bet slavenais amerikānis kāpa uz goda pjedestāla. Savukārt vēlāk posmā Francijā Bloks izcīnīja ceturto vietu, tomēr sasniedza ātrāko apļa laiku.

Bloks globālu slavu ieguva ar videoklipiem «Youtube» no «Gymkhana» sacensībām. Tāpat viņš piedalījies pasaules autorallija čempionāta (WRC) posmos, kur bieži izcēlies ar iespaidīgām avārijām, bet astoņu sezonu laikā, kurās piedalījies vismaz vienās sacīkstēs, nav kāpis augstāk par septīto vietu.

Šogad pasaules rallijkrosa čempionāta posms pirmoreiz tiks aizvadīts arī Latvijā, sportistiem 1. un 2.oktobrī viesojoties Biķernieku trasē. Paredzams, ka «SuperCar» klasē brauks gan Nitišs, gan arī Jāni Baumanis, kurš pērn triumfēja Eiropas čempionātā «Super1600» klasē.

Sacensības Latvijā organizēs «RA Events», kas jau rīko arī Eiropas autorallija čempionāta posmu. Līgums ar čempionāta starptautisko organizatoru «IMG Motorsport» noslēgts uz trīs gadiem ar iespēju pagarināt vienošanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu