Federers un Viljamsa sasniedz «Australian Open» trešo kārtu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Šīs sezonas pirmā «Grand Slam» turnīra - Austrālijas atklātā tenisa čempionāta - trešo kārtu trešdien izdevies sasniegt pieredzējušajiem Rodžeram Federeram no Šveices un amerikānietei Serēnai Viljamsai.

Pašlaik 34 gadus vecais Federers trešdien otrās kārtas mačā pārliecinoši pusotras stundas laikā ar 6-3, 7-5, 6-1 pieveica pasaules 35. raketi Aleksandru Dolgopolovu no Ukrainas.

Ar trešo numuru izliktais Federers, kurš karjeras laikā uzvarējis 17 «Grand Slam» turnīros, šobrīd ir ceļā uz savu piekto Austrālijas atklātā čempionāta titulu. Trešdien gūtais panākums viņam kopumā visās «Grand Slam» sacensībās bija jau 299. uzvara.

«Esmu ļoti priecīgs par uzvaru. Aleksandrs var spēlēt lieliski, ja dod viņam daudz laika, tāpēc varbūt nav nemaz tik slikti, ka man izdevās uzvarēt tik ātri,» pēc uzvaras izteicās Federers.

Trešo kārtu trešdien sasniedza arī ar septīto numuru izliktais japānis Kei Nišikori, kurš ar 6-3, 7-6 (5), 6-3 nepilnu divu stundu laikā pieveica Ostinu Krajičeku no ASV.

Zīmīgi, ka vienam no pasaules labākajiem tenisistiem Nišikori nekad karjeras laikā nav izdevies tikt tālāk par Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu.

Gana pārliecinoši trešo kārtu izdevies sasniegt arī pasaules sestajai raketei čeham Tomāšam Berdiham, kurš ar 6-4, 6-0, 6-3 pieveica bosnieti Mirzu Bašiču, kurš ATP rangā atrodams vien 138. vietā.

Tikmēr sieviešu turnīrā trešajā kārtā iekļuvusi pasaules ranga pirmās vietas īpašniece Viljamsa, kura otrās kārtas mačā pārliecinoši ar 6-1, 6-2 pārspēja Suveju Sji no Taivānas.

Viljamsa šobrīd ir ceļā uz 22. «Grand Slam» titulu karjerā, kas viņai ļaus panākt atklātās ēras rekordisti Štefiju Grāfu.

«Sje bija ļoti riskanta pretiniece, tomēr man šāds mačs bija vajadzīgs,» uzskata pašreizējā Austrālijas atklātā čempionāta titula īpašniece Viljamsa.

Trešo kārtu sasniegusi arī Viljamsas potenciālā pretiniece ceturtdaļfinālā slavenā krieviete Marija Šarapova, kura ar 6-2, 6-1 sagrāva Aļaksandru Sasnoviču no Baltkrievijas, kura WTA rangā atrodama 105. pozīcijā.

Šarapova Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarēja 2008. gadā, bet kopumā «Grand Slam» turnīros viņa uzvarējusi piecas reizes.

Pie uzvaras tikusi arī ar desmito numuru izliktā Karla Svaresa no Spānijas, kura ar 6-7 (5:7), 6-2, 6-2 pieveica Mariju Sakari no Grieķijas.

Ceturtdien Austrālijas atklātā čempionāta otrās kārtas maču aizvadīs arī Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura tiksies ar serbieti Anu Ivanoviču, kura izlikta ar 20.numuru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu