Blūms: Porziņģis izlasei būtu fantastisks papildinājums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vīriešu izlases dalība šī gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā valsts basketbolam ir solis uz priekšu, uzskata valstsvienības kapteinis Jānis Blūms.

Latvijas vīriešu basketbola izlase otrdien ieguva tiesības startēt šī gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, jo par šo sacensību rīkotājām izraudzītas Itālija, Serbija un Filipīnas.

«Pirms Eiropas čempionāta izpildīto mērķi - sasniegt Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru - esam izpildījuši. Mums ir visas iespējas. Šobrīd vēl mums priekšā pusgads, bet galvenais, lai visiem mūsu basketbolistiem būtu veiksmīga sezona un bez traumām. Visam Latvijas basketbolam šis ir solis uz priekšu, vīriešu izlase šādā turnīrā nekad nav spēlējusi,» izteicās Blūms. «Domāju, tas ir liels nopelns visai basketbola saimei un faniem - visi kopā paveicām labu darbu. Pērn notikušais Eiropas čempionāts parādīja, ka viss iet pareizajā virzienā. Kopš Ainars Bagatskis pirms sešiem gadiem kļuva par valstsvienības galveno treneri, viss pakāpeniski gājis uz augšu. Cerams, tādā pašā garā tas arī turpināsies.»

Itālija un Serbija no Eiropas zonas jau automātiski bija kvalificējušās Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, tāpēc ceļazīmi uz atlases sacensībām ieguva arī kontinenta meistarsacīkšu astotā spēcīgākā vienība - Latvija - un devītās vietas ieguvēja Horvātija.

«Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs ir nežēlīgs - zaudē un brauc mājās. Labi, ka šīs sacensības notiek pēc sezonas beigām, jo tad visi būs vienādos apstākļos un nevienam nebūs priekšrocību. Uzvarēs tas, kurš visvairāk gribēs,» uzsvēra Blūms.

Pērn notikušajā Eiropas čempionātā Latvijas izlase spēlēja bez vairākiem potenciālajiem līderiem, piemēram, Ojāra Siliņa un Dāvja Bertāna, kā arī Kristapa Porziņģa, kurš šobrīd Ņujorkas «Knicks» sastāvā aizvada lielisku debijas sezonu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

«Porziņģis izlasei būtu fantastisks papildinājums. Potenciāls mūsu komandai ir milzīgs, jo tās sastāvā vēl var spēlēt arī tādi basketbolisti kā Siliņš un Bertāns. Arī pats šobrīd esmu savainots, taču līdz tam laikam jau būšu atlabis. Savukārt Porziņģa gadījumā nav zināms, kā viņam viss izvērtīsies ar «Knicks» klubu. Būtu jādara tā, lai abas puses būtu apmierinātas. Ņujorkas vienībā viņam vēl jānostiprinās, taču izlasei viņš būtu iespaidīgs papildinājums,» piebilda Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs notiks no 4. līdz 10.jūlijam, bet Olimpiādē komandas sacentīsies jau mēnesi vēlāk - no 6. līdz 21.augustam. Atlases sacensību grupu turnīru izloze kā vīriešu, tā sieviešu komandām notiks 26.janvārī Šveices pilsētā Mēsā.

Kopumā norisināsies trīs olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīri, un katrā no tiem piedalīsies sešas komandas, bet tikai to uzvarētājas varēs startēt Olimpiādē. Kvalifikācijā bez Latvijas piedalīsies arī Jaunzēlande, Angola, Tunisija, Senegāla, Kanāda, Meksika, Puertoriko, Francija, Serbija, Grieķija, Itālija, Čehija, Filipīnas, Irāna, Japāna, Libāna un Horvātija.

Jau šobrīd Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram kvalificējušās ASV, Brazīlija, Austrālija, Venecuēla, Argentīna, Nigērija, Spānija, Lietuva un Ķīna. Atlases turnīros tiks noskaidrotas noslēdzošās trīs dalībnieces, un kopumā Olimpiādē spēlēs 12 izlases.

Pērn Eiropas meistarsacīkstēs Latvija pirmoreiz kopš 2001.gada spēja kvalificēties ceturtdaļfinālam, bet nākamajos trijos mačos piedzīvoja zaudējumus.

Tāpat Latvijas basketbola izlase automātiski ieguvusi tiesības sacensties 2017.gada Eiropas čempionātā, kas risināsies Somijā, Izraēlā, Rumānijā un Turcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu