Saramotins sezonu sāk ar augsto 14. vietu «Santos Tour Down Under» 1. posmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ERIC FEFERBERG / AFP

Latvijas izlases un Šveices profesionālās šosejas riteņbraukšanas komandas «IAM Cycling» riteņbraucējs Aleksejs Saramotins otrdien izcīnīja 14. vietu sezonas pirmā pasaules tūres kalendārā esošā velobrauciena «Santos Tour Down Under» ievadposmā. Uzvaru 130 kilometru garajā distancē finiša spurtā guva Austrālijas sportists Kalebs Evans.

Pasaules tūre ir prestižākais šosejas riteņbraukšanas sacensību līmenis. Šajā sezonā tajā iekļautas 27 sacensības dažādos pasaules kontinentos. Pasaules tūres velobraucienos startē 18 vadošās vienības (pasaules tūres komandas), kā arī uzaicinātās Pro kontinentālās komandas.

Otrdien Austrālijas pilsētā Prospektā startēja pirmās no pasaules tūres sacensībām - «Santos Tour Down Under». Šajā velobraucienā kopumā jāveic seši posmi. Garākais no tiem gaidāms sestdien, kad velosportisti sacentīsies 151 kilometra distancē. Noslēgums gaidāms dienu vēlāk.

Lielākā daļa sacensību dalībnieku šo velobraucienu izmantos kā sagatavošanos pavasara sacensībām. Ņemot vērā, ka Austrālijā un Okeānijā šobrīd ir vasara, tad tieši šo zemju sportisti ir uzskatāmi par galvenajiem favorītiem gan atsevišķos posmos, gan arī kopvērtējumā. Nesen notikušajā Austrālijas čempionātā grupas braucienā elites vīriem uzvarēja 26 gadus vecais Džeks Bobridžs no «Trek – Segafredo» pasaules tūres vienības. Tikmēr individuālajā braucienā nepārspēts palika pazīstamais «BMC Racing team» pārstāvis Roans Denniss.

Starp 140 dalībniekiem «Santos Tour Down Under» sacensībās bija arī Latvijas izlases un Šveices komandas «IAM Cycling» riteņbraucējs Aleksejs Saramotins. Rīdzinieks, kuram šogad apritēs 34 gadi, sācis savu trešo sezonu pasaules tūrē (vēl arī četras sezonas Pro kontinentālajā līmenī.) Mūsu gadu ziņā pieredzējušākais aktīvais šosejas riteņbraucējs pagājušajā sezonā atguva Latvijas čempiona kreklu, kā arī priecēja ar ļoti labu sniegumu Parīzes – Rubē daudzdienu velobraucienā, kur bija atrāvienā, bet finiša līniju Rubē trekā šķērsoja augstajā 13. vietā.

Pirmajā «Santos Tour Down Under» posmā riteņbraucējus sagaidīja 130 kilometru gara distance ar virkni mazāku pauguru tajā. Distances laikā no peletona, kura kontroli biežāk uzņēmās mājinieku «Orica GreenEDGE» un «Lampre – Merida» komandas, atrāvās trīs sportisti, no kuriem zināmākais bija bieži atrāvienos manāmais francūzis Aleksis Gougerds no «AG2R La Mondiale» vienības.

Bēgļu pārsvars pār peletonu sasniedza divas minūtes, tomēr daudz tālāk trijotnes pārsvaru, kur bez Gougerda bija arī mājinieks Sīns Leiks un nīderlandietis Martins Keizers, peletons neļāva panākt. Tuvojoties finišam, atrāviens tika likvidēts pavisam. Aktīvi pamanāma pēdējos kilometros bija «IAM Cycling» komanda ar mūsu Saramotinu sastāvā. Uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša spurtā, kur ātrāks par visiem bija talantīgais «Orica GreenEDGE» austrāliešu riteņbraucējs Kalebs Evans. Viņš aiz muguras atstāja savu daudz pieredzējušāko tautieti Marku Renšavu un Toma Skujiņa komandas biedru no «Cannondale» Vouteru Vippertu.

Aleksejs Saramotins bija pamanāms tieši distances beigu daļā un, finišējot lielajā grupā, sezonas pirmajā startā izcīnīja respektablo 14. vietu, esot labākais no savas «IAM Cycling» komandas braucējiem. Rīt riteņbraucējus gaida 132 kilometrus garais otrais posms.

Santos Tour Down Under velobrauciena 1. posms

1. Caleb Ewan, Austrālija, Orica–GreenEdge, 3:24:13

2. Mark Renshaw, Austrālija, Team Dimension Data, +00:00:00

3. Wouter Wippert, Nīderlande, Cannondale, +00:00:00

4. Marko Kump, Slovēnija, Lampre–Merida, +00:00:00

5. Adam Blythe, Lielbritānija, Tinkoff, +00:00:00

6. Giacomo Nizzolo, Itālija, Trek–Segafredo, +00:00:00

...

14. Aleksejs Saramotins, Latvija, IAM Cycling, +00:00:00


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu