BK «Ventspils» centīsies revanšēties ČEZ basketbolistiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

FIBA Eiropas kausa izcīņas otrās grupas turnīra otrā riņķa pirmo spēli šodien aizvadīs basketbola klubs «Ventspils», kas savā laukumā centīsies revanšēties Čehijas čempionvienībai Nimburkas ČEZ. Spēle sāksies plkst. 19, un to tiešraidē demonstrēs «Lattelecom» kanālā «Best4Sport».

ČEZ basketbolisti šajās dienās atrodas nelielā Baltijas tūrē. Pēdējā mačā čehi bija Tallinā, kur VTB Vienotās līgas ietvaros tikās ar vietējo «Kalev/Cramo» un uzvarēja ar 99:70.

Šajā līgā Čehijas komandai tas bija otrais panākums pēc kārtas. Vēl pirms tam ČEZ savā laukumā sagaidīja latviešu treneru brigādi (ar Ainaru Bagatski priekšgalā) kopā ar Krievijas klubu «Ņižņij Novgorod» un arī vinnēja (76:70).

VTB līgā ČEZ joprojām atrodas vēl decembrī iesildītajā ceturtajā vietā ar kopējo bilanci 10 uzvaras un 6 zaudējumi.

Kopš «Ventspils» - ČEZ pirmās spēles pērnā gada 16. decembrī čehu komandā notikušas nelielas pārmaiņas. Gada sākumā sastāvu papildināja 29 gadus vecais un 2,05 m garais spēka uzbrucējs Marko Jagodičs-Kuridža, kurš sezonas pirmo pusi aizvadīja Zagrebas «Cibona».

Tikmēr «Ventspils» komanda iepriekšējā mačā «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) ietvaros Vidzemes olimpiskajā centrā ar 83:87 principiālā duelī piekāpās «Valmiera/ORDO» vienībai, pie kuras stūres debitēja bijušais Kurzemes kluba galvenais treneris Roberts Štelmahers.

«Ventspils» FIBA Eiropas kausa izcīņā piedzīvojusi tikai vienu neveiksmi, tā pati pret ČEZ vienību. Tādēļ nav šaubu, ka Kārļa Muižnieka vadītā vienība gatavojas revanšam.

Pieredzējušais Kristaps Janičenoks ir «Ventspils» komandas uzbrukuma līderis. Vidēji mačā viņš līdz šim turnīrā guvis 13,6 punktus, veicis 4,2 rezultatīvas piespēles partneriem.

Nākamo spēli P grupā «Ventspils» aizvadīs viesos pret Beļģijas komandu Antverpenes «Giants», kas šodien savā laukumā uzņems Sofijas «Lukoil Academic».

P grupā pa diviem panākumiem guvušas «Ventspils» un «Ginats» komandas, pa vienai uzvarai ir «Lukoil Academic» un ČEZ.

«Ventspils» turpina cīņu starp sacensību 32 spēcīgākajām komandām. Pa četrām komandām astoņās grupās tiek izspēlēts divu apļu turnīrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu