«TTT Rīga» komandai Eirokausu sezona beigusies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā sievietēm «TTT Rīga» Eirokausa turnīra 1/16 fināla atbildes spēlē ceturtdien ar 61:69 (14:15, 18:15, 7:15, 22:24) viesos piekāpās Itālijas komandai Venēcijas «Umana Reyer».

Pirmajā 1/16 fināla spēlē «TTT Rīga» piedzīvoja zaudējumu ar 61:67, tādējādi divu spēļu summā rīdzinieces piedzīvoja zaudējumu ar 122:136, dalību turnīrā neturpinot.

Rezultatīvākā spēlētāja Latvijas komandā bija Sidnija Kārtere, kura sameta 17 punktus, bet par punktu mazāk un astoņas atlēkušās bumbas Zentai Meļņikai.

Tikmēr mājiniecēm ar 18 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās 2012.gada Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempione Karima Kristmasa.

Mača rezultātu ar precīzu tālmetienu atklāja Kate Aizsila, bet pirmajās trīs minūtēs latvietes izvirzījās vadībā ar 8:2. Turpinājumā mājinieces pamazām deldēja «TTT Rīga» pārsvaru un minūti pirms pirmā ceturkšņa beigām Katerīna Doto panāca itālietēm vadību ar 15:14.

Otrajā ceturksnī cīņa ritēja līdzīgi un pēc nospēlētām piecām minūtēm rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 18:18. Tāpat arī turpinājumā nevienai no komandām neizdevās iegūt vairāk kā trīs punktu pārsvaru, un pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 32:30 «TTT Rīga» labā, neskatoties uz to, ka ceturtdaļas beigās viešņas aizmeta garām piecus tālmetienus pēc kārtas.

Otrā puslaika sākumā Rīgas basketbolistes ieguva četru punktu pārsvaru, tomēr mājinieces pamazām atspēlējās un tādu pašu handikapu panāca sev (40:36). Pēc trešā spēles ceturkšņa «TTT Rīga» zaudēja ar sešiem punktiem (39:45), kas nozīmēja: lai sasniegtu astotdaļfinālu, pēdējās desmit minūtēs Latvijas komandai bija jāatspēlē 13 punkti.

Kaut gan ceturtās ceturtdaļas ievadā viešņas guva trīs punktus, mājinieces pamazām atjaunoja pārsvaru. Ceturtdaļas vidū komandas šķīra pieci punkti (53:58), bet atlikušajā laikā «TTT Rīga» nespēja paveikt varoņdarbu un piedzīvoja zaudējumu ar 61:69.

«Umana Reyer» nākamajā kārtā tiksies ar Stambulas «Bešiktas», kas divu spēļu summā ar 152:148 uzveica vēl vienu Turcijas klubu «Istanbul Universitesi».

Turpinājumā Eirokausā gaidāms arī astotdaļfināls, kurā sacentīsies četri pāri, bet ceturtdaļfinālā četrām labākajām sacensību vienībām pievienosies četras FIBA Eirolīgas komandas, kuras savās grupās ieņems piekto un sesto vietu.

Savukārt Eirokausa fināli paredzēti 6. un 13.aprīlī.

No 1960. līdz 1982. gadam 18 reizes Eiropas čempionvienību kausu izcīnījušās un 1987.gadā Liliānas Ronketi Eiropas kausu ieguvušās TTT komandas mantinieces kopš neatkarības atgūšanas Eiropas klubu turnīros startējušas sešas reizes - pa reizei zemākā līmeņa Ronketi kausā (2002.gadā) un Eiropas kausa izcīņā (2007.gadā), kā arī četras reizes FIBA Eirolīgā (2008.-2011. gadā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu