Latvijai aug savs Lionels Mesi? Vai tomēr pārspīlēti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Tīmeklī var atrast, uzdurties visādiem brīnumiem un ar mūsdienu laikmeta tehnoloģisko instrumentu palīdzību iespējams gūt popularitāti. Tik atliek strādāt. Pēdējā laikā «Youtube» vietnē arvien lielāku atpazīstamību ieguvis 10 gadus vecais Kristaps Grabovskis, jaunais «FS METTA/Latvijas Universitāte» futbola skolas audzēknis. Viņš nonācis uzmanības centrā vairākās ārvalstu interneta vietnēs, tostarp futbola dzimtenē Anglijā. Vai tiešām latviešiem aug nākamais Lionels Mesi? Lasi zemāk.

Ja aprobežojas vien ar «Youtube» redzēto (sk. video), šķiet, Latvijai pēc gadiem vismaz astoņiem būs sava futbola superzvaigzne, kā, piemēram, brazīliešiem Neimars, argentīniešiem Serhio Aguero un Mesi, portugāļiem Krištianu Ronaldu utt. Lai gūtu skaidrāku bildi, ķēros pie telefona klausules un zvanīju «FS METTA/LU» dibinātājam un valdes priekšsēdētājam Ģirtam Mihelsonam, lai tiktu gudrs, kas futbola laukumā īsti ir Kristaps Grabovskis.

«Viņš tiešām ir labs puika un uz savu vienaudžu fona izceļas ar bumbas pārvaldīšanas tehniku, interesantām kustībām,» sacīja Mihelsons, kurš dienu pirms mūsu telefonsarunas tieši ar zēnu aprunājies. «Viņš prot lietot daudz māņķustību, bet tās pārsvarā ir uz aizmuguri, kas nenes rezultātu.

Vai viņš būs nākamais Mesi, tas ir stipri pārspīlēts.»

Ar ģimeni uz Latviju Grabovskis pirms aptuveni trīs gadiem pārcēlās no Īrijas. Vēlāk, kad bija septiņus, astoņus gadus vecs, nonāca «FS METTA/LU» jauniešu sistēmā.

Ar Mihelsonu sazinājies kāds īru treneris, kurš lūdzis puiku ņemt savā paspārnē. Pēc Īrijas speciālista vārdiem, Grabovskis esot vistehniskākais futbolists, kādu viņam tādā vecumā gadījies redzēt.

Šogad Grabovskim paliks 11 gadi, viņš «FS METTA/LU» trenējās trenera Ivara Gaiļa vadībā.

Grabovskis ir futbola fanātiķis un iedvesmojas no jau augstāk minētajām superzvaigznēm, kopē leģendārā argentīnieša Djego Maradonas arsenālu. «FS METTA/LU» audzēknis gan savam vecumam ir īsa auguma, un nav pamata domāt, ka būs slaids. Viņa vecāki ir zem tipiskā latvieša vidējā auguma.

Maijā Grabovskis ar «FS METTA/LU» skolu dosies uz turnīru Itālijā, kur sacentīsies ar Turīnas «Juventus», «Napoli» un citu šīs valsts A sērijas vienaudžu komandām. Tā viņam būs iespēja pārbaudīt savas prasmes solīdu pretinieku konkurencē.

Ja Grabovskis turpmākos gadus turpinās neatlaidīgi strādāt, celt savu meistarības līmeni, nesaslims ar zvaigžņu slimību no viņa var sanākt visnotaļ labs spēlētājs.

Līdz šai dienai ar «FS METTA/LU» vadību nav uzrunājusi neviena ārvalstu futbola akadēmija. Kas zina, varbūt kādu dienu tas varētu notikt.

Grabovskis, pateicoties viņa brāļa «Youtube» ievietotajām kompilācijām, ir plašākai sabiedrībai redzams talants. «FS METTA/LU» skolā viņš tāds gan nav vienīgais. Tur trenējās vēl divi ļoti talantīgi puikas. Vienam no viņiem šobrīd ir seši, otram trīspadsmit gadi. Abiem futbolistiem Mihelsons paredz visai gaišu futbola nākotni. Viņi varētu spēlēt, piemēram, Aleksandra Cauņas līmenī.

Ak jā. Ja vēl par Kristapiem, tad šis vārds 2015. gadā Latvijas sporta kontekstā stiprā dzimuma kārtā izskanējis visskaļāk. Runa ir par groza bumbas zvaigzni okeāna otrā krastā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu