Nedēļas nogalē Sigulda uzņems PK posmu kamaniņu sportā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šīs nedēļas nogalē 9.-10. janvārī Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē notiks VIESSMANN Pasaules kausa 5. posma sacensības kamaniņu sportā.

Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) sadarbībā ar Siguldas pilsētas domi jau 23.reizi rīko VIESSMANN Pasaules kausa posma sacensības. LKSF prezidents Atis Strenga uzteic kamaniņu sporta ilggadīgo atbalstītāju Izglītības un zinātnes ministrijas, Tūrisma attīstības valsts aģentūras un SIA «Inchcape BM AUTO» ieguldījumu, kā arī aicina visus Latvijas kamaniņu sportistu līdzjutējus klātienē atbalstīt mūsu atlētus.

Savu dalību šajās sacensībās ir apstiprinājuši 123 sportisti (42 vīrieši, 33 sievietes un 24 vīriešu divnieku ekipāžas) no 17 valstīm. Latviju vīriešu konkurencē pārstāvēs Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Kristaps Mauriņš, Riks Kristens Rozītis, sievietēm – Elīza Cauce, Ulla Zirne, Zelma Bite, Elīna Žurzdiņa; divnieku ekipāžām – Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels. Pasaules ranga kopvērtējums dalību Pasaules kausa 5.posma sacensībām garantē Elīzai Caucei un Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam, pārējiem atlētiem piektdien būs jāstartē Nāciju kausa izcīņā, kas ir kvalifikācija Pasaules kausa sacensībām.

Latvijas izlases vecākais treneris Kaspars Dumpis, iezīmējot komandas mērķus, saka: «Mēs būsim gandarīti, ja spēsim savu līdzjutēju priekšā revanšēties par pagājušā gada pasaules čempionātu, un domāju, ka pirmais sešinieks mūsu labākajiem sportistiem ir aizsniedzams. Šajā sezonā komandas lielākajai daļai esam uztaisījuši jaunas kamanas - tieši asākām trasēm, kāda ir Siguldā, tāpēc vēlamies samēroties spēkiem ar citiem, lai redzētu un saprastu jaunākas tendences tehnikas jomā.» Savukārt Soču Olimpisko spēļu medaļniece Elīza Cauce prognozē, ka sacensības savā mājas trasē būs spraigas, jo laiks ir auksts, ledus ļoti ātrs un rezultāti līdz ar to būs diezgan blīvi.

Ekonomikas ministrijas Ārvalstu investīciju piesaistes, tūrisma un eksporta veicināšanas nodaļas vadītājs Jānis Volberts atzīst: «Kamaniņu sports šobrīd ir viena no efektīvākajām sporta disciplīnām Latvijas kā tūrisma galamērķa atpazīstamības veicināšanai. Šo sacensību translēšana sasniedz līdz pat 50 miljoniem plašu auditoriju, īpaši mums tik svarīgajā Vācijas tirgū. Tāpēc atbalstām kamaniņu sporta pasākumus jau trīs gadus un plānojam atbalstu arī turpmāk.»

Piektdien, 8.janvārī, Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē notiks Latvijas skolu pieteiktās ekskursijas, kuru laikā varēs apskatīt ne tikai trasi, bet arī starta estakādi. Savukārt sestdien un svētdien sporta līdzjutēji varēs ne tikai priecāties par mūziķu Jacob Noiman Festival Band un Flame&The Roltones sniegumu, bet arī paši iejusties sportistu lomā, izmēģinot starta rāvienus estakādē. Ieeja sacensības bez maksas.

Latvijas kamaniņu sportistu sniegumus trasē kā līdz šim varēs vērot Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport, kas skatāms visās Lattelecom televīzijas platformās, tai skaitā internetā, kas nozīmē, ka, baudot ziemas priekus ar ģimeni ārpus mājām, varēs savās viedierīcēs sekot līdzi mūsu sportistu startiem.

Vienīgi Lattelecom televīzijā ir skatāmi visi VIESSMANN Pasaules kausa posmi, skatītājiem demonstrējot otros braucienus sieviešu, vīriešu, divnieku ekipāžu un komandu startos, kur arī tiks nodrošināta 2016.gada FIL Pasaules čempionāta tiešraide.

VIESSMANN Pasaules kausa 5.posma rezultāti būs pieejami pēc katra brauciena www.fil-luge.orgunwww.kamanas.lv.

VIESSMANN Pasaules kausa 5.posma sacensību programma

Piektdiena, 8.janvāris

plkst.9:30 – Nāciju kausa sacensības

Sestdiena, 9.janvāris

plkst.9:10 – 1. brauciens sievietēm

plkst.10:30 – 2. brauciens sievietēm

plkst.12:00 – 1. brauciens divvietīgajām ekipāžām

plkst.13:20 – 2. brauciens divvietīgajām ekipāžām

Apbalvošanas ceremonija

Svētdiena, 10.janvāris

Plkst.10:15 – 1. brauciens vīriešiem

Plkst.11:50 – 2. brauciens vīriešiem

Plkst.13:45 – komandu stafete

Apbalvošanas ceremonija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu