Melbārdis ar komandu uzvarējis «Sporta Avīzes» labākā sportista aptaujā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Romualds Vambuts / bobslejs.lv

Par 2015.gada Latvijas labāko sportistu žurnāla «Sporta Avīze» tradicionālajā aptaujā ļoti sīvā cīņā kļuvis bobsleja pilots Oskars Melbārdis ar savu komandu.

Aptaujā, kurā piedalījās 50 sporta eksperti, Melbārdis izpelnījās 206 punktus. Viņu pirmajā vietā ierindoja desmit aptaujas respondenti, bet sešiniekā neiekļāva vien četri aptaujātie.

Melbārža 2015.gada panākumu sarakstā bija otrās vietas divnieku ekipāžā gan pasaules, gan Eiropas čempionātā, pirmā vieta Eiropas un trešā vieta pasaules čempionātā četrinieku ekipāžām, kā arī uzvara Pasaules kausa kopvērtējumā gan divniekos, gan četriniekos.

Otro vietu ar 200 punktiem summā un 12 pirmajām vietām ieņēma pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs, kurš aptaujā bija uzvarējis iepriekšējos divus gadus. Trešā ar 198 punktiem un astoņām pirmajām vietām palika septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa, bet ceturtais ar 196 punktiem un 15 pirmajām vietām bija Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) uzziedējušais Kristaps Porziņģis.

Sīvā cīņa nozīmē, ka uzvarētājs «Sporta Avīzes» aptaujas 20 gadu ilgajā vēsturē saņēma vēsturē otro mazāko punktu skaitu - 1999.gadā blakusvāģu motosporta braucēji Kristers Serģis un Artis Rasmanis tika pie 184 punktiem.

Martins Dukurs šajā aptaujā iepriekšējo piecu gadu laikā bija uzvarējis četras reizes. Šajā sērijā 2012.gadā iespraucās BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs.

Decembra izskaņā M.Dukurs piekto reizi tika atzīts par Latvijas labāko sportistu, bet labākās sportistes gods tika Ikauniecei-Admidiņai.

Vēl šogad aptaujas pirmajā desmitniekā ierindojās pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, motosportists Pauls Jonass, svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, vīriešu basketbola izlase, hokejists Zemgus Girgensons un bokseris Mairis Briedis.

Aptaujas rekordisti ar pieciem tituliem ir Serģis un Rasmanis.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu