Seņkāns un Ārmane nosaukti par decembra labākajiem spēlētājiem handbola čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Par Latvijas handbola čempionāta labākajiem spēlētājiem decembrī pretinieku komandu treneru balsojumā atzīti Normunds Seņkāns (SK Latgols) un Simona Ārmane (Jēkabpils SS), informē Latvijas Handbola federācijas (LHF) preses daļa.

18 gadus vecais Seņkāns decembrī četrās spēlēs guva 28 vārtus, visrezultatīvāko spēli aizvadot vienīgajā uzvarā pār MSĢ/LAT-98 (34:29), kad guva 11 vārtus. «SynotTip» virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Seņkāns šobrīd ieņem trešo pozīciju (86 vārti), atpaliekot tikai no vaiņodnieka Oskara Pāvila (103) un ogrēnieša Arta Kurmēna (90).

Decembrī Seņkāns pirmoreiz tika iekļauts arī Latvijas izlases kandidātu lokā, tiesa, savu debiju valstsvienībā vēl nav piedzīvojis.

Sieviešu virslīgā par mēneša labāko spēlētāju atzīta jēkabpiliete Simona Ārmane, kas decembrī aizvadīja savas rezultatīvākās spēles šosezon un arī karjerā. Divās spēlēs Jēkabpils SS izcīnīja vienu uzvaru un vienreiz cīnījās neizšķirti, bet Ārmane atzīmējās ar 15 (uzvarā pār Salaspili) un 16 vārtiem (neizšķirtā pret REIR/Dobele).

Sieviešu virslīgas turnīrā tik rezultatīvu spēli Ārmane līdz šim vēl nebija aizvadījusi. Tas viņai ļāvis arī izvirzīties rezultatīvāko spēlētāju galvgalī (91), taču tikai par vieniem vārtiem atpaliek Laura Ņeverovska.

Tikmēr pirmās līgas turnīrā jau otro reizi šosezon par labāko atzīts MSĢ/LAT-2000 spēlētājs Guntis Piļpuks, kurš šo godu izpelnījās arī oktobrī. Piļpuks divās spēlēs decembrī guva 19 vārtus, tostarp palīdzot savai komandai tikt pie punkta cīņā ar «Latgols junioriem».

Mēneša spēlētāji 2015./2016. gada sezonā

Septembris: Oskars Pāvils (Vaiņode) un Dinija Purviņa (REIR Dobele)

Oktobris: Viktors Turkupols (Jūrmalas Sports), Ivita Asare (Stopiņu NHK) un Guntis Piļpuks (MSĢ/LAT-2000)

Novembris: Egils Politers (Dobeles Tenax), Kristīne Daņiļenko (SK Latgols), Mārtiņš Savickis (Stopiņu NHK)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu