Ovečkins labākais vārtu guvējs NHL 2015.gadā; Benns rezultatīvākais

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins no Vašingtonas «Capitals» vienības bija labākais vārtu guvējs Nacionālajā hokeja līgā (NHL) 2015.gadā. Tikmēr rezultatīvākā spēlētāja godu izpelnījās Džeimijs Benns no Dalasas «Stars» komandas, informē «Yahoo Sports».

Ovečkins pērn guva 56 vārtus, tikmēr otrajā vietā palika Benns, kuram 47 vārti. Trešais labākais snaiperis bija Stīvens Stemkoss no latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētās Tampabejas «Lightning» vienības. Viņš guva 39 vārtus.

Savukārt rezultatīvākais hokejists 2015.gadā bija tieši Benns, kuram arī 58 rezultatīvas piespēles, bet kopā ar gūtajiem vārtiem iekrāti 105 rezultativitātes punkti. Ovečkins izcēlās ar 28 piespēlēm, kas kopā deva 84 rezultativitātes punktus. Savukārt dalītajā trešajā vietā bija zviedri Daniels Sedīns (Vankūveras «Canucks») un Ēriks Karlsons (Otavas «Senators»), kuri abi iekrāja pa 82 punktiem.

No vārtsargiem visvairāk uzvaru pērnajā gadā izcīnīja Breidens Holtbijs (Vašingtonas «Capitals»), kuram 49 panākumi. Par septiņām uzvarām mazāk ir Minesotas «Wild» vārtsargam Devanam Dubnikam, bet vēl par panākumu mazāk ir Džonatana Kvika (Losandželosas «Kings») kontā.

Zīmīgi, ka uz Holtbija vārtiem 2015.gadā tika mestas 2038 ripas, kas ir lielākais skaits pagājušajā gadā. Otrs aizņemtākais vārtsargs pērn bija Čikāgas «Blackhawks» rindās spēlējošais Korijs Krofords, uz kura vārtiem tika izdarīti 1992 metieni. Tikmēr 1933 ripas centās atvairīt Bostonas «Bruins» somu vārtsargs Tūka Rasks.

Divi vārtsargi Korijs Praiss (Monreālas «Canadiens») un Dubniks pērn deviņas spēles noslēdza «sausā», neielaižot savos vārtos nevienu ripu. Holtbija kontā astoņas sausās spēles, bet Džeika Alena (Sentluisas «Blues») - septiņas.

Praiss pērn atvairīja 93,7% metienu, kas bija labākais rezultāts līgā. Endrū Hemonds («Senators») atvairīja 93,6% metienu, bet Korijs Šneiders (Ņūdžersijas «Devils») 93% gadījumu spēja nosargāt vārtus neskartus.

Tāpat Praiss vidēji spēlē ielaida 1,85 vārtus, kas bija labākais rādītājs starp visiem vārtsargiem, kas pērn aizvadīja vismaz 25 spēles. Hemonda vārtos vidēji spēlē ielidoja 1,93 ripas, bet Alens nespēja tvert 1,96 ripas ik maču.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu