«Kurbads» sasniedz Latvijas kausa finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Liepājas Olimpiskā centra ledus hallē Optibet Latvijas kausa otrajā pusfinālspēlē hokeja klubs «Kurbads» izbraukumā ar rezultātu 4:6 piekāpās mājiniekiem, tomēr divu spēļu summā, pateicoties vairāk gūtiem vārtiem izbraukumā, iekļuva finālā.

Pirmajā pusfināla spēlē Ogrē uzvaru ar 4:2 izcīnīja HK «Kurbads», nodrošinot divu vārtu pārsvaru, tieši šī rezultāta starpība ļoti ietekmēja šīs spēles rezultātu – ceļazīme uz finālu te bija vienas komandas rokās, te otras.

Liepājnieki spēli iesāka ar aktīvu spiedienu pretinieku zonā, tomēr ātri izpelnījās noraidījumu, ko viesi spēja ātri materializēt – Aleksandra Kerča metienu no zilās līnijas pielabo Juris Štāls, un ripa atrod ceļu vārtos. Neilgā laika sprīdī Klāvs Plānics nokārto pārsvaru jau HK «Liepāja». Vispirms viņš izrādas acīgākais vārtu priekšā, bet pēc brīža ar asu metienu pārsteidz Uldi Čalpu. Pēc pirmā perioda vienas ripas pārsvars kurzemniekiem.

Otrā perioda sākumā ceļazīme uz finālu pāriet jau liepājnieku pusē, kad Iļja Žučkovs ar metienu no distances raida ripu HK «Kurbads» cietoksnī. Situācija saasinās vēl vairāk pēc Māra Diļevkas vārtu guvuma. Noraidījumiem bagātā spēlē HK «Kurbads» savas iespējas atrod skaitliskajā vairākumā. Vispirms Gata Gricinska raidītā ripa rikošetā no Toma Zeltiņa ielido vārtos, bet tuvu trešdaļas izskaņai Toms Bluks ar metienu no zilās līnījas vietu finālā atgriež «Kurbada» rokās.

Trešajā periodā pēc viltīgas izspēles no iemetiena liepājnieki vienus vārtus atgūst, izlīdzinot rezultātu sērijā, bet mazāk izbraukumā gūto vārtu dēļ joprojām piekāpjoties. Pēc pusminūtes liepājnieki pieļauj rupju kļūdu aizsardzībā – pēc ātras saspēles Juris Štāls raida ripu vārtos. Perioda vidusdaļā Bruno Zabis atgūst vēl vienus vārtus, atjaunojot divu ripu pārsvaru liepājniekiem, tomēr mājiniekiem jāgūst vēl vieni vārti, lai iekļūtu finālā. «Kurbads» spēj noturēt aizsardzību un izcīnīt vietu finālā.

Par mača labākajiem spēlētājiem tiek atzīti Rodrigo Laviņš ogrēniešu rindās un Bruno Zabis mājiniekiem.

Nākamais mačs HK «Kurbads» paredzēts 6. janvārī, kad mājās tiks uzņemts HS «Rīga» komanda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu