Kas mūs šogad visvairāk interesējis?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Itar-Tass/Scanpix/REUTERS, facebook

Portāls TVNET piedāvā iepazīties ar aizvadītā gada lasītākajām sporta ziņām. Visvairāk cilvēkus interesējuši raksti par mūsu NBA debitantu Kristapu Porziņģi, tāpat labāko desmitniekā iekļuvuši divi notikumi, saistīti ar Parīzes teroraktiem. Spilgtākos gada notikumus atcerieties, lasot zemāk izceltos rakstus.

 
Foto: EPA/LETA

10. Turcijas futbola fani ūjina un kliedz «Allahu Akbar», pieminot Parīzē bojāgājušos

Turcijas futbola izlases līdzjutēji pirms novembra pārbaudes spēles savā laukumā pret Grieķiju ūjināja klusuma brīdī, kamēr tika pieminēti Parīzes terora aktos bojāgājušie. Pirms spēles abas komandas ieturēja klusuma brīdi, taču tā laikā Turcijas izlases fani izkliedza «Allahu Akbar» («Dievs ir varens») un ūjināja.

Turcijas fani regulāri maču laikā skandina nacionālistiskus saukļus, tāpēc nav līdz galam skaidrs, vai trokšņošana klusuma brīdī bija veltīta viņu nesamierināmajiem pretiniekiem Grieķijai vai arī Parīzes terora aktos cietušajiem.

Abas valstsvienības savā starpā nebija tikušās astoņus gadus, bet duelis starp tām noslēdzās 0:0 (0:0).

Maču klātienē apmeklēja arī Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu, kā arī viņa Grieķijas kolēģis Aleksis Ciprs.

 
Foto: EPA/LETA

9. NBA apskatnieks: Porziņģis ir īsts dārgums

Latviešu talants Kristaps Porziņģis ir ievērojamākais Nacionālajai basketbola asociācijai (NBA) jau gatavais eiropiešu spēlētājs, pēc mača, kurā Porziņģis guva 29 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, sacīja ESPN apskatnieks Braiens Vindhorsts.

«Esmu dzirdējis kādas piecdesmit reizes, ka viņš būs nākamais Dirks Novickis. Tas ir tas, ko visi ir gaidījuši. «Knicks» ir dabūjuši viņu. Porziņģim ir visas nepieciešamās īpašības. Viņš var labi pārvietoties pa laukumu, labi mest, viņam ir pārliecība. Lai gan viņš ir diezgan tievs, tomēr viņš iet un cīnās,» atzīmēja Vindhorsts.

«Iepriekšējā spēlē viņš guva 29 punktus un savāca 11 bumbas zem groziem. 20 gadus vecam spēlētājam NBA tas ir labs sniegums. Esmu parasti piesardzīgs ar savu viedokli, tomēr teikšu, ka viņš ir īsts dārgums. Viņš ir iemesls, kādēļ «Knicks» fani nākotnē varētu sagaidīt jebkādus panākumus,» stāstīja apskatnieks.

 

8. Leģendārais Bārklijs: Porziņģis līdz šim spēlējis pārsteidzoši

Leģendārais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēka uzbrucējs Čārlzs Bārklijs veltījis ļoti labus vārdus Ņujorkas «Knicks» kluba latviešu talantam Kristapam Porziņģim. Viņš paredz «Knicks» komandai vietu izslēgšanas spēlēs, galvenokārt pateicoties tieši Latvijas basketbolista pienesumam.

«Man patīk Porziņģis. Viņš spēlē pārsteidzoši labi. Šobrīd viņš droši vien ir galvenais kandidāts NBA sezonas labākā debitanta balvai. Iepriekš teicu, ka «Knicks» sasniegs izslēgšanas spēles, taču cilvēki sacīja, ka esmu jucis. Šis puisis [Porziņģis] ir satriecošs, bet, protams, no viņa katrā spēlē negaidu gūtus 29 punktus,» ASV sporta mediju personībai Kolinam Kouhērdam «Fox Sports Radio» norādīja Bārklijs.

Oktobra beigās Bārklijs, kurš ir TNT kanāla NBA analītiķis, izteicās, ka «Knicks» ne tikai sasniegs izslēgšanas turnīru, viņš to garantēja.

Iepriekšējā sezona Ņujorkas vienībai bija gaužām neveiksmīga. Tā 82 mačos izcīnīja vien 17 uzvaras. Tikmēr tagad «Knicks» pēc aizvadītām 12 spēlēm jau guvusi sešus panākumus, kas jau ir vairāk nekā trešā daļa no visām izcīnītām uzvarām kopā 2014./2015. gada sezonā.

«Kā viņš iesācis šo sezonu, tas ir apbrīnojami!» teica Bārklijs, kas savas karjeras laikā piedalījies 11 NBA Visu zvaigžņu spēlēs.

 
Foto: ITAR-TASS/SCANPIX

7. Noskaties: Krievijas hokejisti izrāda necieņu Kanādas izlasei

Vairums Krievijas hokeja izlases spēlētāju pēc pasaules čempionāta (PČ) finālmača nepatīkami pārsteidza pasauli, pēc graujošā 1:6 zaudējuma Kanādas valstsvienībai laukumu pametot, vēl pirms notikusi jauno čempionu sveikšana un viņu valsts himnas atskaņošana. Tiesa, ne visi Krievijas izlases spēlētāji vilšanos par spēles iznākumu izrādīja šādā veidā; vairāki Oļega Znaroka trenētie hokejisti palika uz laukuma, tai skaitā Jevgēņijs Malkins, Viktors Tihonovs un Aleksandrs Ovečkins, taču arī viņi, lai arī uzkavējās ilgāk, Kanādas himnas atskaņošanu nesagaidīja.

 

6. Porziņģis: Dzirdēt fanus skandējam manu vārdu bija kas neticams

Latviešu talantam Kristapam Porziņģim dzirdēt, kā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» līdzjutēji slavenajā «Madison Square Garden» arēnā skandē viņa vārdu, bija kas neticams, pēc dueļa ar Šarlotes «Hornets» sacīja pats Porziņģis.

Porziņģis aizvadīja lielisku maču, gūdams 29 punktus un izcīnīdams 11 atlēkušās bumbas, kas «Knicks» ļāva savā laukumā ar 102:94 apspēlēt «Hornets» vienību.

«Šī bija lieliska uzvara, centos palīdzēt komandai, kā vien varu. Tas nebija par to, cik punktus iemetu. Tā vienkārši attīstījās spēle, un man izdevās realizēt metienus. Varēju nospēlēt labāk, taču šī ir tikai viena spēle, un prieks, ka komanda ar manu palīdzību šo maču uzvarēja, kas ir pats svarīgākais. Gatavojoties šim mačam, biju nolēmis neko nesasteigt un būt agresīvs groza tuvumā. Līdz ko man bija brīvs metiens, centos to izmantot, ja nē - spēlēju tālāk,» pēc dueļa žurnālistiem sacīja Porziņģis. «Regulārajā čempionātā pret Šarlotes komandu spēlējām otro reizi, tāpēc zinājām, kur varam tikt pie metieniem.»

«Kad līdzjutēji skandēja manu vārdu, man bija jāizpilda divi soda metieni. Zināju, cik atbildīgi tie ir un cik ļoti nepieciešami komandai. Tomēr dzirdēt, ka fani skandē manu vārdu, bija kaut kas neticams. Ticēju, ka agri vai vēlu šāda atbalstītāju reakcija būs. Tomēr šī ir tikai viena spēle. Karmelo Entonijs šādu sniegumu demonstrē tikpat kā katrā mačā. Ir viegli aizvadīt vienu šādu cīņu, taču grūtākais ir noturēt šo līmeni un spēlēt tā katrā spēlē,» uzskata Porziņģis.

 

5. Terorisma draudi arī Vācijā; atcelts futbola mačs

Mazāk nekā pusotru stundu pirms paredzētā sākuma tika atcelta Hannoverē paredzētā Vācijas un Nīderlandes futbola valstsvienību pārbaudes spēle. Netālu no futbola arēnas tika atrasts aizdomīgs čemodāns, kas lika evakuēt stadionu, bet nedaudz vēlāk policija paziņoja, ka duelis nenotiks.

«Mums bija konkrēti brīdinājumi, ka stadionā tiek plānots detonēt sprāgstvielas,» atklāja Hannoveres policijas vadītājs Volkers Kluve. Avoti aģentūrai DPA ziņo, ka policija draudus uztvērusi ļoti nopietni.

«Dāmas un kungi, dārgie futbola draugi. Man ir žēl, bet spēle ir atcelta. Lūdzu, saglabājiet mieru,» skatītājiem teica stadiona diktors. «Nepastāv tūlītēji draudi. Lūdzu, mierīgi dodieties mājās.»

Teroraktos Parīzē divas dienas pirms atceltā mača bija nogalināti vairāk nekā 130 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti. Terorakti tikuši izplānoti Sīrijā, bet sagatavoti Beļģijā.

 
Foto: no personīgā arhīva

4. Kaspars Daugaviņš lauzis degunu!

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ņižņijnovgorodas «Torpedo» latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš lauza degunu mačā pret savu bijušo komandu - Maskavas «Dinamo».

Noslēdzošās trešās trešdaļas vidū Daugaviņam, cīnoties pretinieku aizsardzības zonā, ar ripu nejauši trāpīja pa seju. Pēc saņemtā trieciena Daugaviņš pameta laukumu, dodoties uz ģērbtuvēm, un vairs uz ledus neatgriezās.

 
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: ITAR-TASS/SCANPIX

3. Rīgas «Dinamo» izcīna divus punktus Jekaterinburgā

Negaidīti, bet Rīgas «Dinamo» 16.novembra panākums pret Jekaterinburgas «Avtomobilist» ierindojies trešajā vietā starp gada lasītākajām sporta ziņām. Tobrīd ar 32 spēlēs izcīnītiem 38 punktiem Rīgas «Dinamo» ieņēma priekšpēdējo, 13.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par sešiem punktiem.

 
Foto: Facebook

2. Top 10: pasaulē seksīgākās tenisistes

Kā jau katru gadu, arī 2015.gadā lasītākajās sporta ziņās var atrast TOPu ar simpātiskajās pasaules atlētēm.

Noteikt, kurš vai kura ir seksīgāks, ir subjektīvi. Tomēr, ja, piemēram, tā pati meitene vairākkārt parādās reklāmās, pozē uz žurnālu vākiem vai tiek ierindota kādā no seksīgāko sarakstiem, tas ir zināms rādītājs. Tenisu spēlē ļoti daudz skaistu sieviešu, un nav vienkārši noteikt, kura par kuru seksīgāka. Aplūko desmit 2015.gada simpātiskākās pasaules tenisistes.

 
Foto: Facebook

1. Desmit no seksīgākajām pasaules sportistēm

Arī šogad topa augšgalā ielauzies tops ar izskatīgākajām pasaules sportistēm. Pasaulē ir ļoti, ļoti daudzas simpātiskas sportistes, tādēļ paziņot, ka tā vai šitā ir pārāka par citām, nebūtu īsti godīgi. Šajā sarakstā atrodamas 10 no seksīgākajām pasaules sportistēm dažādos sporta veidos, tostarp tādos, kuri ir izteikti vīriešu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu