Latvijas handbolisti RD kausa izcīņu noslēdz ar zaudējumu Krievijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas handbola izlase tradicionālā Rīgas domes kausa izcīņas noslēdzošajā - trešajā - mačā pirmdien ar 19:30 (11:15) piekāpās spēcīgajai Krievijas valstsvienībai, kas ar trim uzvarām trīs spēlēs izcīnīja uzvaru turnīrā.

Turnīrā ar sešiem punktiem trīs spēlēs uzvarēja Krievija, kamēr pārējās trīs izlases guva pa diviem punktiem. Pateicoties labākai savstarpējo spēļu vārtu attiecībai, otro vietu ieņēma Latvija, kamēr trešā bija Baltkrievija, bet ceturto vietu ieņēma Ēģipte.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Latvijas valstsvienības kapteinis Ingars Dude.

Latvijas izlases rindās mačā pret Krieviju rezultatīvākais bija Artis Kurmēns, kurš guva piecus vārtus, bet trīs precīzus metienus izdarīja Raimonds Trifanovs, kamēr pa divām reizēm pretinieku vārtsargu pārspēja Einārs Kiršteins, Dude un Nils Kreicbergs.

Tikmēr Krievijas valstsvienībā ar sešiem gūtiem vārtiem izcēlās Igors Soroka, bet četras reizes precīzi bija Sergejs Gorboks un Ruslans Daško.

Lai gan mača pirmās piecas minūtes mājiniekiem izdevās noturēt neizšķirtu 1:1, tomēr pēc desmit minūtēm Krievija bija iekrājusi sešu vārtu pārsvaru (9:3). Turpinājumā latvieši nedaudz sadeldēja viesu panākto handikapu un pirmo puslaiku noslēdza, atrodoties iedzinējos ar 11:15.

Četru vārtu starpību Latvijai izdevās noturēt pirmās desmit otrā puslaika minūtes, bet pēc tam Krievija pakāpeniski palielināja savu pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar 30:19.

Tikmēr noslēdzošajā turnīra duelī Ēģipte ar 28:25 (16:12) pieveica Baltkrieviju, tādējādi nodrošinot Latvijai otro vietu turnīrā.

Uzvarētājiem ar sešiem gūtiem vārtiem izcēlās Mohameds Ali, kamēr Baltkrievijas valstsvienībā ar septiņiem precīziem metieniem atzīmējās Maksims Baranovs.

Jau vēstīts, ka Latvija pirmajā mačā sestdien ar 26:28 piekāpās spēcīgajai Baltkrievijai, bet pēc tam svētdien ar 29:24 pieveica Ēģipti. Tikmēr Krievija pirmajās spēlēs guvusi divus panākumus - 31:24 pret Ēģipti un 34:24 pret Baltkrieviju.

Visas trīs Latvijas pretinieces šā gada sākumā piedalījās pasaules čempionātā.

Latvijas handbola izlases sastāvs Rīgas domes kausā

Vārtsargi: Edgars Kukša («VfL Frendenbeck», Vācija), Viktors Turkupols («Jūrmalas Sports»), Helmuts Tihanovs (Rīgas «Celtnieks»).

Kreisā mala: Vitālijs Borisenko (Ludzas «Latgols»), Nils Kreicbergs (Dobeles «Tenax»).

Kreisie ārējie: Artis Kurmēns («Ogre»/«Miandum»), Emīls Kurzemnieks («Tenax», MSĢ/LAT-98), Normunds Seņkāns («Latgols»), Austris Tuminskis (ASK/LSPA).

Saspēles vadītāji: Raimonds Trifanovs («VT Zweibrucken - Saarpfalz», Vācija), Māris Veršakovs («SV Beckdorf», Vācija), Toms Lielais («Tenax»).

Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Brestas «Meškov», Baltkrievija), Arvis Laganovskis («Ogre»/«Miandum»).

Labā mala: Jānis Pavlovičs («Runar», Norvēģija), Artis Laganovskis («Ogre»/«Miandum»).

Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Miluzas «Sud Alsace», Francija), Uldis Lībergs («Jūrmalas Sports»), Einārs Kiršteins («Herulf», Norvēģija), Egils Politers («Tenax»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu