Bijušo Salvadoras futbola federācijas vadītāju aiztur FIFA korupcijas izmeklēšanā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Salvadoras futbola federācijas bijušais vadītājs Reinaldo Vaskess trešdien tika aizturēts Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) korupcijas skandāla izmeklēšanas ietvaros, paziņoja Salvadoras policijas ierēdnis.

Vaskess, kurš vadīja Salvadoras futbola federāciju FESFUT no 2009.gada jūnija līdz 2010.gada jūlijam, ir viens no 16 cilvēkiem, kuriem šomēnes ASV izvirzīja apsūdzības kukuļu ņemšanā apmaiņā pret FIFA organizētu spēļu translācijas tiesībām.

Vaskesu aizturēja policijas elites vienība jūrmalas dzīvokļu kompleksā uz dienvidiem no valsts galvaspilsētas Sansalvadoras.

Vaskess, kurš aizturēšanas laikā nepretojās, atrodas apcietinājumā Sansalvadorā kamerā, kur parasti tiek turēti narkotiku kontrabandā aizdomās turētie, paziņoja policijas direktora vietnieks.

Salvadoras Augstākā tiesa ir provizoriski apstiprinājusi ASV prasību par Vaskesa izdošanu, bet tā var aizkavēties, jo Salvadoras tiesās notiek tiesvedība pret viņu.

59 gadus vecais uzņēmējs Vaskess Salvadorā tiek apsūdzēts par to, ka nav maksājis sociālās apdrošināšanas nodevas par savas mēbeļu firmas darbiniekiem, un par krāpšanu vainu pastiprinošos apstākļos.

FIFA korupcijas skandāls miljoniem ASV dolāru (miljoniem eiro) apmērā aizsākās maija beigās, kad Šveices varas iestādes pēc ASV izmeklētāju lūguma arestēja viesnīcā Cīrihē vairākus augsta ranga futbola funkcionārus, apsūdzot viņus kukuļņemšanā un naudas atmazgāšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu